Snapdragon 8 Gen 3 için yeni bilgiler geldi

sss111

Qualcomm’un kullanıma sunmaya hazırlandığı  Snapdragon 8 Gen 3 için yeni bilgiler geldi. Gelen bilgilere göre yeni yonga seti verimlilikten ödün vermeden önemli performans yükseltmeleri ile gelecek.

Gelen son bilgilere göre Snapdragon 8 Gen 3, Snapdragon8 Gen 2’nin 1+2+2+3 kurulumundan farklı olarak 1+5+2 çekirdek konfigürasyonu sunacak . Bu, daha güçlü performans çekirdekleri ve potansiyel olarak daha yüksek frekanslar olasılığını akla getiriyor, ancak CPU çekirdekleri ve frekanslarıyla ilgili belirli ayrıntılar şu anda açıklanmadı.

Ayrıca Ice Universe, Snapdragon 8 Gen 3’teki Adreno 750 GPU’nun “büyük ölçüde geliştirilmiş” performansa sahip olacağını ve yonga setinin önceki modelde bulunan 8MB L3 önbelleğe kıyasla 10MB L3 önbelleğe sahip olacağını bildiriyor. Qualcomm , özellikle önceki nesli olağanüstü bir SoC yapan genel enerji verimliliğini korumayı hedefliyor.

Snapdragon 8 Gen 3

Yonga setinin piyasaya sürülmesi bu yılın sonlarında planlanıyor ve OnePlus zaten bu yonga setini kullanan bir cihaz üzerinde testler yapıyor. Ek olarak, söylentiler Galaxy S24 Ultra’nın tüm bölgelerde Snapdragon 8 Gen 3’ü içerebileceğini öne sürüyor. Bununla birlikte, Qualcomm önümüzdeki aylarda yeni yonga setini açıklamayı planladığından, resmi özellikler şu anda yetersiz.

Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinin gelişi, Qualcomm’un hakimiyetini aşmaya çalışan Samsung’un Exynos 2400’ü için şüphesiz bir zorluk teşkil edecek. Hem mevcut nesil Snapdragon 8 Gen 2 hem de önceki Snapdragon 8 Gen 1, Samsung’un karşılaması için yüksek beklentiler belirleyerek kendilerini olağanüstü yonga setleri haline getirdi . Ek olarak, MediaTek Dimensity 9300’ün iki Cortex-X4 ana çekirdeği dahil ederek Snapdragon 8 Gen 3’e rakip olacağı ve pazardaki rekabeti daha da artıracağı söyleniyor.

Huawei MatePad Air fotoğrafları ve özellikleri ortaya çıktı