Kovid aşısına şüpheyle yaklaşanlar artıyor

Kovid aşısına şüpheyle yaklaşanlar artıyor

Kovid aşısına şüpheyle yaklaşanlar arasında yapılan ankete göre yer alanlar sadece Amerikalılar. İşte tüm detaylar.

Yaklaşık 1.500 yetişkinin katıldığı ulusal bir ankete göre, Amerikalılar arasında Kovid aşısıyla ilgili yanlış bilgiler yayılıyor. Pensilvanya Üniversitesi Annenberg Kamu Politikası Merkezi, 2021’de yapılan bir önceki anketten bu yana aşıların binlerce ölümden sorumlu olduğuna dair yanlış inanışın yüzde 6 arttığını söyledi. En son anket, Temmuz ayı ortasında, ABD’de yazın Kovid’de yaşanan artışın ortasında gerçekleştirildi. Son haftalarda enfeksiyonlar düşerken, sağlık yetkilileri sonbahara girerken ve daha fazla insan kapalı mekanlarda toplanırken yeni bir dalgaya hazırlanıyor. Yeni anket, Gıda ve İlaç İdaresi’nin güncellenmiş Kovid aşılarını onayladığını duyurmasından sadece bir hafta önce yayınlandı.

Kovid aşısına şüpheyle yaklaşanlar artıyor

Anket, virüse yakalanmanın aşıdan korunmaktan daha güvenli olduğuna dair yanlış inancın bir yıldan biraz fazla bir sürede yüzde 12 arttığını ortaya çıkardı. Aşı yaptırmanın insanların DNA’sını değiştirdiğine yanlış inananların sayısı da yüzde 7 arttı. Ancak akademisyenler anketin bazı cesaret verici işaretler ortaya çıkardığını söyledi. Ankete katılan yetişkinlerin çoğunluğu (yüzde 65) aşılara ilişkin bilimle tutarlı inançlara sahipti.

Aşılara karşı alerjik reaksiyonların çok nadir olduğuna inanan yanıt verenlerin sayısında 2021’de yüzde 61’den Temmuz’da yüzde 65’e bir artış oldu. Yine de bu yılki yanıtlar genel olarak aşılara verilen desteğin azaldığını gösteriyor; en düşük destek ise Kovid aşılarına veriliyor.

Xiaomi’nin geliştirdiği yeni akıllı telefon çipi yakında tanıtılabilir