Türkiye yapılan aşı sayısı bakımından geride kaldı: 28 milyon seviyesine ulaşıldı

Türkiye yapılan aşı sayısı

Pandemi sürecinde zor zamanlar yaşayan Türkiye yapılan aşı sayısı bakımından geride kaldı. Aslına bakacak olursak bunu iki farklı şekilde değerlendirmek daha doğru olacak. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Her ülkenin nüfusu aynı değil. Bazıları Çin gibi son derece kalabalık nüfusa sahip. Bu nedenle ülkeleri değerlendirirken nüfus oranlaması iyi yapılmalı. Bu şekilde değerlendirilirse daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Özellikle Türkiye’de başlayan tartışmalar bu ayrımın yapılması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Ocak ayından bu yana Türkiye genelinde aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda yapılan aşı sayısının 28 milyon düzeyine ulaştığı ifade edildi. Böyle değerlendirilirse Türkiye dünyada en fazla aşı yapılan 9. ülke konumunda. Yani nüfusa oranlama yapılmazsa aşılama durumu oldukça iyi.

Türkiye, yapılan aşı sayısı konusunda çalışmalarını devam ettiriyor

Nüfusa oranlandığında Türkiye dünyada en az aşı yapılan ülkeler içerisinde yer alıyor. Bu, pandeminin daha fazla uzamasına neden oluyor. Küresel çapta değerlendirildiğinde toplam uygulanan aşı miktarı 1 milyar 670 bin seviyesine kadar ulaştı.

Türkiye yapılan aşı sayısı

Dünyada nüfusa oranlandığında San Marino, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Malta, Bahreyn, Şili ve İngiltere gibi ülkeler en fazla aşı uygulananlar içerisinde yer alıyor. Bu ülkeler şu anda maske kuralları ile birlikte sosyal mesafe gibi zorunluluklara sahip değil.

Tecno Türkiye fabrikası için düğmeye bastı!

Sağlık Bakanlığı aşılama faaliyetlerini hızlandırmak için çalışmalarını devam ettiriyor. Şu sıralar Rusya, Çin ve Almanya gibi ülkelerden aşı alınmaya çalışılıyor. Peki siz Türkiye’deki aşılama hızı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?