TikTok ve WeChat yasağı kaldırılıyor: ABD yeni kararların eşiğinde

çin tiktok

TikTok ve WeChat yasağı uzun bir süredir gündemdeydi. Donald Trump tarafından getirilen bu tür yasaklar şimdilerde Joe Biden ile birlikte tarihe karışıyor. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları olarak gösterilen TikTok gibi web siteleri büyümeye devam ediyor. Facebook bile bu büyüme oranı karşısında çaresiz kaldı. ABD şirketlerini geçmeye başlayan Çin markaları Donald Trump tarafından tehlike olarak görüldü.

Sosyal medya ağları konusunda yasaklama emri veren Donald Trump bunu Ticaret Bakanlığı üzerinden gerçekleştirdi. ABD Ticaret Bakanlığı uygulamaların dijital mağazalardan indirilmesinin önüne geçerek platforma engel olmaya çalıştı.

TikTok ve WeChat yasağı önceden ertelenmişti

Donald Trump tarafından verilen bu iki platform ile ilgili karar mahkeme tarafından durdurulmuştu. Böylece şirketin en azından 2021 yılının sonuna kadar yasaklanması ertelendi. Donald Trump bu konuda çok sert olsa bile aslında Joe Biden pek farklı düşünmüyor.

TikTok ve WeChat yasağı

ABD başkanları söz konusu vatandaşların gizliliği olunca çok daha hassas davranabiliyor. Çin başta olmak üzere yabancı hükümetlere bağlı yazılımlar didik didik araştırılıyor. Özellikle de Ulusal güvenlik riski barındırması tüm okları o uygulamaya çevirebiliyor.

TikTok veri ihlali çocuklara kadar uzandı: Büyük davalar açılıyor

Donald Trump tarafından alınan bir karar ile birlikte 100 milyon Amerikalı kullanıcısı bulunan TikTok az daha engelleniyordu. Şimdilik Joe Biden daha farklı bir strateji izliyor. Eğer gerçekten de Çin ile yakın bir bağlantı bulunursa TikTok ve birçok platform tamamen engel alabilir. Bakalım ilerleyen dönemlerde ABD ne tür kararlar verecek.