Aşı olmayanlara kısıtlama mı gelecek? Bakan açıkladı

asi

Son günlerde sosyal medyada aşı kartı olmaya kısıtlama gelecek iddialarına cevap en yetkili merciden geldi. Sağlık Bakanı gelecek olan düzenlemelerle ilgili konuştu.

Aşı olmayanlara kısıtlama mı gelecek? Son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi de buydu. Aşı kartı olmayanlara yeni bir uygulama geleceği ve bu kişilerin çeşitli kısıtlamalara tabi tutulacağı iddia ediliyordu.

Bu kısıtlama çerçevesinde aşı kartı olmayanların AVM tarzı yerlere giremeyeceği hatta toplu taşımayı dahi kullanmayacağı söyleniyordu. Bakan Koca bu iddialara son noktayı koydu. Koca açıklamasında şu satırlara yer verdi.

korona

Aşı olmayanlara kısıtlama mı gelecek? Bakan açıkladı

Aktif vakaların yaş ortalamasının düşmesi sonucu hastanede tedavi gören sayısının da azaldığını belirten Bakan Koca, “Hedefimiz hiçbir hasta kalmayıncaya kadar tedbirlere uymak, aşı ile bağışıklık sağlanıncaya kadar aşı programımızı kararlılıkla sürdürmektir. Birtakım mecralarda yeni dönemde aşı kartı isteneceği iddia edilmiştir.

Bakanlığımızın yurt içinde HES kodu uygulaması dışında bir uygulaması yoktur. Bildiğiniz gibi birçok müesseseye girişte HES kodu uygulamamız bulunmaktadır. HES kodu ile giriş yapılan yerlerde zorunlu kontrol riskli kişilerin dolaşımda olmamasını hedef almaktadır. Bunlar, aktif hasta ya da aktif temaslı kişiler ile sınırlıdır. HES kodu kişilerin riskli ya da çok riskli olduğunu, aktif hasta olup olmadığını, aktif temaslı olup olmadığını, son 72 saat içinde PCR negatif olup olmadığını ve aşılı olup olmadığı bilgisini içermektedir. Kurum ve müesseseler HES kodundan hangi bilgileri sorgulamak isterlerse sorgulayabilmektedir” açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı açıkladı! Okullar tekrardan kapanacak mı?