Sağlık Bakanı açıkladı! Okullar tekrardan kapanacak mı?

Okullar tekrardan kapanacak mı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından okulların durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Sağlık Bakanı açıkladı! Okullar tekrardan kapanacak mı? Hatırlanacağı üzere okullar 6 Eylül itibariyle açılmıştı. Okulların açılmasından sonra vaka sayılarında artış yaşanması bazı soruları da beraberinde getirdi. En önemlisi de karantinaya giren sınıf sayısının hızlar artması ve okulların kapanmasıyla ilgili olan sorulardı.

Pek çok veli artan rakamlar sonrasında okulların kapanıp kapanmayacağını merak ediyordu. Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bazı açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada okulların en son kapanan değil, hiç kapanmayacak yerler olduğunu belirtti.

Okullar tekrardan kapanacak mı

Sağlık Bakanı açıkladı! Okullar tekrardan kapanacak mı?

Sağlık Bakanı Koca konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi,

“Ortalama aktif vakamız 400 bin civarında, 400 bin diyelim. 4’te 1’i 0-17 yaş grubunda yani yüzde 25’i. Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı ama bu vaka sayılarındaki artış, hastane yatışına yüzde 10 oranında yansıdı. Yoğun bakım ve entübe sayılarına yansımadı. Tedirgin olunacak bir durum yok. Bu vaka artışı hastane yükünün artışına sebep olmuyor veya yoğun bakım ve entübe sayılarını değiştirmedi. Yakın takip ediyoruz. Bu 3 haftalık sonuç. Önümüzdeki dönemde bir değişiklik olursa zaten söylemiş olacağız. Bu anlamda tedirgin olunabilecek bir durumun olmadığını, okulları bu yıl her halükarda açık tutacağımızı söylemiştim. En son kapanan değil asla kapanmayan. Bilim Kurulu olarak Sağlık Bakanlığı olarak ikili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenerek okulların açık kalmasını, sadece Milli Eğitim değil üniversiteler için de bunu düşünüyoruz.”

iPhone 13 sahipleri cihazlarında birçok hata bildiriyor