Ünlü hacker grubu çok sayıda Bitcoin’i bozduruyor

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

FBI, Kuzey Kore destekli hacker grubu Lazarus Group’un ele geçirdiği çok sayıda Bitcoin’i bozdurmak üzere olduğu konusunda uyardı.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların hayatımıza girmesi, hackerlar için de yeni bir gelir kapısı açtı. Öte yandan bu gruplar, farklı alanlardan yasa dışı yollarla elde ettikleri geliri de bu kripto paraları kullanarak gizleme ve aklama fırsatı yakaladı. FBI’ın bu hafta yayınladığı uyarı, bu hafta benzer bir aklama operasyonunun yaşanmak üzere olduğunu gösteriyor.

FBI, Kuzey Koreli destekli ünlü hacker grubu Lazarus Group’un önceki aylarda elde ettiği yaklaşık 41 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i bozdurmaya hazırlandığı konusunda uyardı. Lazarus Group’un bu kripto para operasyonu sebebiyle bu hafta Bitcoin piyasasında olağandışı bir hareketlilik yaşanması bekleniyor.

kripto para hacker 2

FBI, Lazarus Group’un geçen yıl ele geçirdiği 41 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i bu hafta farklı kripto cüzdanları arasında transfer ettiğini söylüyor. FBI’a göre hacker grubu hareket halindeki bu 41 milyon dolarlık Bitcoin’i önümüzdeki günlerde bozduracak. Elbette FBI ve diğer güvenlik birimleri bu hareketliliği takip ediyor. Böylece bu yasa dışı elde edilmiş 1580 Bitcoin’in paraya dönüştürülmesi engellenmeye çalışılıyor. Ancak söz konusu Bitcoin gibi kripto paralar olduğunda bu hiç de kolay değil. Çünkü kripto paraların belki de en önemli özelliği takip edilmesi oldukça zor olması.

FBI, bu bozdurma işleminin önüne geçebilmek için Bitcoin’i konvansiyonel para birimlerine dönüştüren kurumlara uyarı göndererek bu hafta boyunca gerçekleştirecekleri işlemlerde ekstra temkinli davranmalarını istedi.

Baldur’s Gate 3 yıl bitmeden Xbox’a gelecek