Aquaman 1 milyar dolar barajını aşmayı başardı!

aquaman 1

DC sinematik evreninin son filmi olan Aquaman, gişede iyi işler yapmaya devam ediyor. Film geçtiğimiz hafta sonu rakamlarıyla 1 milyar dolar hasılatı aşmayı başardı. İşte detaylar.

DC’nin beyaz perdede Marvel kadar iyi işler çıkarmadığını biliyoruz. Özellikle 2017’de büyük umutlarla vizyona giren Justice League faciasından sonra bu sinematik evrenden beklentiler azalmıştı.

DC’nin sinematik evreninin geleceği hakkında bazı olumsuz senaryolar ortaya atılmıştı. Nitekim Aquaman ile yakalanan başarı, umutların yeşermesine neden oldu.

Aquaman zirvedeki yerini kaybetti

DC’nin yeni gözdesi, 3. hafta sonunda ABD’de en çok izlenen ikinci film oldu. 17.26 milyon dolarlık hasılata imza atan yapım, dünya genelinde ise 1 milyar dolarlık barajı aşmış oldu.

Aquaman’in ikinci sırada yer aldığı haftada, vizyona yeni giren The Upside 19.59 milyon dolarlık hasılatıyla en çok izlenen yapım oldu.

Vizyona yeni giren yapımlardan bir diğeri olan A Dog’s Way Home ise 11.3 milyon dolarlık hasılatıyla en çok izlenen 3. film oldu.

Yaklaşık olarak 5 hafta önce gösterime giren Spider-Man Into the Spider-Verse ise 9 milyon dolarlık hasılatla, 4. sırada yer aldı.

Aquaman ile eş zamanlı olarak gösterime giren Mary Poppins Returns’un 6. sırada yer aldığı haftada Escape Room ise kendisine 5. sırada yer bulabildi.

Önümüzdeki hafta hayli sağlam filmler gösterime girecek. Dolayısıyla bu sıralamalarda önemli değişiklikler yaşanacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.

Hakan: Muhafız 3 ve 4. sezon onayını da aldı