Google Bard Türkçe dil desteğine kavuştu

google asistan

Google’ın yapay zeka aracı Bard artık Türkçe dil desteğine sahip. Bundan sonra İngilizce yazmanıza gerek kalmadı.

Bard, Türkçe dahil olmak üzere 49 farklı dili destekliyor. Google’ın sohbet botuna Türkçe sorular sorup, yanıtlar alabilirsiniz. Yapay zeka aracının verdiği yanıtları iyi ya da kötü olarak işaretleyebilir, dokümanlara aktarabilir veya Gmail’e taslak olarak yazdırabilirsiniz. Yazdıklarınızı ayrıca Google’da da aratabilirsiniz. Kullanıcılar Bard’ın nasıl cevap vereceğine dair seçeneklere de sahipler, fakat cevaplama seçenekleri dahil olmak üzere farklı birkaç özellik daha halen İngilizce sürümünde yer alıyor. Ancak Google bu özelliklerin diğer diller için de genişletileceğini açıkladı.

Google, OpenAI ile büyük bir rekabete girmiş durumda. Tabii ki farklı isimler de yapay zeka yarışındaki yerini aldı. Mountain View merkezli şirket, rakiplerinin gerisinde kalmamak için sohbet botunu daha yetenekli hale getiriyor.

Bard

Google, yapay zeka aracının mantıksal yeteneklerine yardımcı olmak ve hatta kod yazmasının önünü açmak için başka bir dil modeli geliştiriyordu. Google, bu dil modelini, yapay zekayla birleştirdi. Bard, Google’ın LaMDA diline (Language Model for Dialogue Application) dayanıyor ve LaMDA konuşmayı sürdürmekte oldukça başarılı. Fakat mantıksal yeteneklerde istenilen düzeyde değil. Google, uzun süredir PaLM (Pathways Language Model) dil modelini geliştiriyordu. PaLM aslında, Google’ın uzun vadeli planının en önemli oyuncularından biri. Şimdi PaLM, Bard’a dahil edilmiş durumda.

PaLM; matematik, kod yazma, özetleme, mantıksal çıkarım, çeviri, şakaları anlayıp açıklama, fizik hesaplamaları gibi yeteneklere sahip. Google’dan Jack Krawczyk yaptığı açıklamada, yapay zeka aracının artık matematik problemlerini cevaplamak için çok daha yetenekli olduğunu, mantıksal sorunları çözmekte de başarılı olduğunu söyledi.

İddia: Apple’dan yeni MacBook Air geliyor