Apple yeni üretim yeri için düğmeye bastı

Apple yeni üretim yeri

Corona virüs nedeniyle, Apple yeni üretim yeri konusunda ciddiyetini artırdı. Bu salgından en çok etkilenen şirketlerden bir tanesi olan Apple, üretiminin bir kısmını Çin’den başka ülkelere taşıyor.

Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden bir tanesi olan ABD merkezli Apple’ın; iPad, AirPods ve Apple Watch üretiminin bir kısmı ile ilgili yeni kararlar çıktı. Apple, bu ürünlerini üreteceği yeni ülke olarak Tayvan’ı seçti. Yapılan açıklamalarda Apple’ın, MacBook Air ve MacBook Pro’nun birleştirme aşamasını da Tayvan’a kaydırabileceği ifade ediliyor.

Apple yeni üretim yeri Tayvan olacak

Gelen haberlere göre Apple, tedarik zincirindeki kaynaklarını coğrafi olarak çeşitlendirmek istiyor. Bundaki en önemli etki, Apple’ın üretimini oldukça ciddi bir şekilde etkileyen Corona virüsünün (COVID-19) giderek yaygınlık göstermesi.

Apple yeni üretim yeri tayvan

2020 yılının ilk çeyreğinde Çin’deki üretim hattının en az üçte birinin boşta olacağı ve şubatın sonundan önce normal üretim seviyesine dönülmeyeceği ifade ediliyor. Ayrıca martın ilk on gününde de üretimin normal seviyeye ulaşmasına şüpheyle yaklaşılıyor.

Bu üretimin tekrar ne zaman normal haline döneceği konusunda virüs salgınının daha ne kadar süreceği büyük önem taşıyor. WHO’nun dün yayınladığı raporlara göre 24 saat içerisinde 1.909 yeni vaka gerçekleşirken 98 ölüm oldu. Resmi rakamlara göre ölü sayısı 2 bin 12’ye ulaşmış durumda ve Çin’deki risk değerlendirmesi hâlâ çok yüksek olarak tarif ediliyor.

Galaxy S20’nin 120Hz özelliği QHD çözünürlükte de çalışıyor!