Bu akıllı telefonlar Android ve Windows kullanabiliyor

Android ve Windows yeni

Emperion isimli bir şirket, aynı anda Android ve Windows işletim sistemiyle çalışan “Nebulus” isimli bir telefon hakkında açıklama yaptı. Snapdragon 845 işlemci kullanan telefon, kısa bir süre sonra ön sipariş sistemine yüklenecek.

Teknoloji devi Microsoft, pek çok kez, Windows işletim sistemini akıllı telefonlara ulaştırmaya çalıştı. Fakat Microsoft’un girişimleri, sonuca ulaşamadı. Hem uygulama sayısının istenilen düzeyde olmaması hem de tüketicilerin Windows’tan ziyade iOS ve Android platformuna yönelmeleri, şirketi çok zor durumda bırakmıştı.

Android ve Windows kullanan Nebulus

Emperion isimli bir şirket tarafından geliştirilen ve Nebulus olarak isimlendirilen bu akıllı telefon, Windows 10 işletim sistemini kullanabiliyor. Nebulus sadece bunu değil, aynı zamanda Android de çalıştırabiliyor.

Biraz kafa karıştıran Nebulus ile ilgili şaşıracağınız birçok detay var. Öyle ki bu telefon, ARM mimari üzerine kurulmuş modern bir cihaz ve Android uygulamalarını Windows üzerinden başlatmıyor. Geliştirici ekip, her iki işletim sistemini aynı anda kullanabileceğiniz yeni bir donanım tercih ediyor. Bu sayede, Windows 10’un telefonlar için geliştirilmiş bir uygulamasının olmaması, tüketiciler için herhangi bir problem taşımıyor.

Emperion tarafından geliştirilen Nebulus, 6.19 inç büyüklüğünde bir ekranla biliniyor. Ayrıca arkada, 2 adet 13 MP çözünürlüğünde kamera bulunduruyor. Cihaz ekranının önünde 10.5 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Snapdragon 845 işlemciden güç alan cihaz, 128 GB depolama alanıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca 6.000 mAh bataryası da son derece önemli.

Galaxy S20’nin 120Hz özelliği QHD çözünürlükte de çalışıyor!