Apple iPad mini Üretimini Durdurabilir

ipad

Üretim çalışmalarını önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek olan iPad Pro üzerinde yoğulaştırmak isteyen Apple, iPad mini’nin üretimine son vermeye hazırlanıyor.

Merakla beklenen yeni tableti iPad Pro için hazırlıklarını hız kesmeden sürdüren Amerikalı teknoloji devi Apple, üretim aşamasında karşılaştığı sorunlar nedeniyle iPad mini‘nin üretimine son vermeyi planlıyor. Tayvan basınında son günlerde yer alan iddialara göre Apple’ın bir numaralı üreticisi olan Foxconn firması, daha fazla ürün üretemeyecek kadar yoğun olduğu için Apple’dan yeni bir ürünün üretimi için sipariş alamayacak duruma geldi.

apple-ipad-mini-3-2

Ancak 2015 yılının ilk aylarında piyasaya sürmeye kararlı olduğu iPad Pro‘da stok sorunu yaşamak istemeyen Apple’ın Foxconn’un da ürün üzerinde çalışmasını istediği ve çözümü eski ürünlerinden iPad mini‘nin üretimini durdurmakta bulduğu söyleniyor. Büyük boyutlu tabletlerin son dönemde kullanıcılardan daha fazla ilgi gördüğü göz önüne alındığında Apple’ın bu kararı oldukça isabetli olarak değerlendiriliyor. Üstelik geçtiğimiz ay piyasaya sürülen iPhone 6 Plus ve mevcut iPadler Apple kullanıcıları tarafından daha çok tercih edildiği için iPad mini’nin yokluğunun pek de önemli bir etki yaratması bekleniyor.

Huawei Honor 6 Avrupa’ya Taşındı