Apple yeni ‘Günlük’ uygulamasını tanıttı

apple

Apple dün gerçekleştirilen etkinlikte Günlük uygulamasını tanıttı. İşte tüm detaylar.

Apple, iOS cihazlarına gelen yeni bir günlük uygulaması sunuyor. Basitçe “Günlük” olarak adlandırılan uygulama, hatırlamak veya başka bir şekilde düşünmek isteyebileceğiniz günlük anları takip etmenize yardımcı olmayı amaçlamakta. Uygulama, iOS 17’nin kullanıma sunulmasının ardından bu yıl içinde piyasaya sürülecek. Uygulamanın varlığı, Nisan ayında The Wall Street Journal tarafından bildirildi ve on yıldan uzun süredir popüler olan bir günlük kaydı uygulaması olan Day One ile karşılaştırıldı. Ancak Apple’ın Journal uygulaması, üçüncü taraf geliştiricilerin tekliflerinden çok daha güçlü olacak.

Apple yeni 'Günlük' uygulamasını tanıttı

Uygulama, kullanıcıların günleriyle ilgili notlar alabilecekleri günlük benzeri bir arayüz sunmanın yanı sıra, insanların günlük aktivitelerini kolayca takip etmelerini de sağlayacak. Uygulama, Mesajlar ve Podcast’ler gibi diğer uygulamalardan ayrıntıları alabildiğinden, gününüzden tekrar ziyaret etmek isteyebileceğiniz anları otomatik olarak da önerebilir.

Örneğin, Fitness uygulamasını kullanarak bir antrenmanı tamamladıysanız veya yeni bir podcast bölümünü dinlediyseniz, Journal “akıllıca düzenlenmiş” yazma istemleri ve önerileriyle size bu etkinlikleri hatırlatabilir. Ya da sahile gittiyseniz, Journal, Fotoğraflar uygulamasında oluşturulan “anı” kolajlarına benzer ilgili fotoğrafları otomatik olarak çekebilir. Günlük girişleri, kullanıcıları kendi notlarını ve düşüncelerini not almaya teşvik etmek için “gezinizle ilgili en çok neyi hatırlayacaksınız” gibi yazma komutlarıyla birlikte gelecek.

Samsung akıllı televizyon sektörü için iddialı adımlar atmaya devam ediyor