Seeing AI Uygulaması Android’e Geliyor

seeingAI

Microsoft, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Seeing AI uygulamasını Android platformuna getiriyor.

Uygulama şu anda Google Play Store’da mevcut ve 18 dilde çalışıyor; gelecek yıl ise dil desteğini 36’ya çıkarmayı planlıyor.

Seeing AI, kör veya düşük görme yeteneğine sahip bireylerin posta okuma, ürün tanıma ve fotoğrafların içeriği hakkında bilgi edinme gibi günlük görevlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olan bir uygulamadır. Kullanıcılar telefonlarının kamerasını kullanarak bir resim çeker ve ardından telefonlarından gelen sesli açıklamayı dinlerler.

Seeing AI hayatınızı kolaylaştıracak

seeing ai

Uygulama, farklı görev türleri için özel kategorilere sahiptir. Örneğin, Kısa Metin fonksiyonu, kamera önündeki metni sesli olarak okurken, İnsanlar özelliği çevredeki kişileri tanımlar. Para fonksiyonu, para birimlerini tanımlarken, Sahne özelliği çekilen ortamın sesli açıklamasını yapar ve ekrandaki nesnelerin konumlarını öğrenmek için parmağınızı kullanabilirsiniz. Seeing AI, el yazısı metni okuma ve renkleri tanımlama yeteneklerine de sahiptir.

Uygulama zaten iPhone ve iPad’de mevcut ve hem Android hem de iOS sürümleri güncellenmiş özelliklere sahiptir. Ayrıca, kullanıcılara taradıkları belge hakkında sorular sorma, bir makalenin özetini alma gibi yeni özellikler sunar.

oPbHu3hw3XDqnobTePzD8N

Seeing AI’nın kurucusu Saqib Shaikh, “Dünya genelinde 3 milyardan fazla aktif Android kullanıcısı bulunmakta ve Seeing AI’ı bu platforma getirmek, kör ve düşük görme topluluğundaki çok daha fazla kişinin bu teknolojiyi günlük yaşamlarında kullanabilmesini sağlayacak.” dedi. Shaikh, kullanıcı geri bildirimlerinin gelecekteki güncellemeler için kritik olacağını da belirtti.

Son yıllarda, Google ve Apple gibi diğer teknoloji devleri de kör veya düşük görme kullanıcılarına yönelik çeşitli özellikler sunmuştur. Google’ın Lookout uygulaması nesneleri tanımaya ve belgeleri okumaya yardımcı olurken, Pixel’deki Guided Frame özelliği, insanların özçekimlerini çekmelerine yardımcı olmak için sesli ipuçları ve titreşimleri kullanır. Apple’ın Point and Speak özelliği, insanların bir metni göstererek sesli olarak okumasına destek olurken, iPhone ve iPad’deki Door Detection özelliği ise kör veya düşük görme kullanıcıların yeni bir yerde kapıları bulmalarına yardımcı olur.

Apple Hindistan’da Üretimi Durdurdu