Apple Vision Pro gözlüğü yeni bir dönemin habercisi olabilir

Apple Vision Pro hakkında son dakika gelişmesi

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın WWDC 2023 etkinliğinde ilk VR gözlüğünü tanıttı. Otoriteler bu adımın Apple için yeni bir başlangıç olacağını düşünüyor.

Apple Vision Pro gözlüğü yeni bir dönemin habercisi olabilir. Teknoloji sektörü, Apple’ın merakla beklenen WWDC 2023 etkinliği sonrası büyük bir heyecan yaşıyor. Uzun süre boyunca gündemde yer alan sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) konularının, Apple’ın WWDC konferansında duyurulması tüm gündemin akışını da değiştirdi. Öte yandan, karma gerçeklik konusu da uzun süreli tartışmalara ev sahipliği yapıyor. Ancak, ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, yatırımcılar arasında Apple’ın yapay zeka (AI) teknolojisine ve ChatGPT gibi AI tabanlı dil modellerine karşı nasıl bir strateji izlediği konusu daha çok merak ediliyor.

Apple Vision Pro gozlugu yeni bir donemin habercisi olabilir 1

Ming-Chi Kuo, yakın zamanda yaptığı bir açıklamada, yapay zeka sektörünün gelecekte daha umut vadettiğini belirtti. Son zamanlarda yatırımcılarla yaptığı görüşmelerde elde ettiği bilgileri paylaşmak amacıyla bir Twitter paylaşımı yaptı. Birçok yatırımcının, Apple’ın ChatGPT benzeri bir hizmet başlatma ihtimalini merakla beklediğini belirtti.

Apple Vision Pro gozlugu yeni bir donemin habercisi olabilir 2

Apple Vision Pro gözlüğü yeni bir dönemin habercisi olabilir

Uzun vadeli AI entegrasyonunun önemini vurgulayan Kuo, Apple’ın AR/VR geliştirmelerindeki başarının, AI teknolojisini sorunsuz bir şekilde entegre edebilme yeteneğine bağlı olduğunu ifade etti. ChatGPT’nin yapay zekayı nasıl devrimleştirdiğini hatırlatan Kuo, Apple’ın da benzer bir etki yaratarak 3D etkileşimli tasarım ve bilgisayar grafikleri alanını dönüştürebileceğini belirtti.

Apple Vision Pro gozlugu yeni bir donemin habercisi olabilir

Ayrıca Kuo, başlık teknolojisinin piyasa beklentilerini aşması durumunda, Apple’ın hisse fiyatı ve ana tedarikçileri için potansiyel faydaların olabileceğini de belirtti. Başlık teknolojisinin tedarikçilere olan gelir ve kar katkısının önümüzdeki iki yıl boyunca sınırlı olabileceğini, ancak yapay zeka sektörünün daha fazla umut vadettiğini dile getirdi. Kuo, Nvidia’nın piyasa beklentilerini aşan ikinci çeyrek performansını, yatırımcıların yapay zekaya olan artan ilgisinin bir işareti olarak yorumladı. Apple Vision Pro gözlüğü yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Realme 11 Pro 5G özellikleri artık kesinleşti