Apple yeni bilgisayar modeli ile çok canlar yakacak!

Apple geçtiğimiz çeyrekte rekor sayıda MacBook sattığını duyurdu

Apple her ne kadar M2 yonga setine sahip cihazını daha yeni tanıtmış olsa da, şirket daha şimdiden bir sonraki modelinin hazırlıklarına başladı.

Apple yeni bilgisayar modeli ile çok canlar yakacak! Apple, yepyeni bir MacBook Air modeli üzerinde çalışıyor gibi görünüyor ve bu model, keskin kenarlı M3 serisi yonga setine sahip. Bu bilgi, WWDC 2023 etkinliğinde yeni tanıtılan M2 yonga setine sahip 15 inç MacBook Air modeli üzerine yeni bir raporla ortaya çıktı. Raporda, halefinin sinyalleri veriliyor.

MacBook Air

Cupertino’daki teknoloji devi Apple, M2 yonga setine sahip dünyanın en ince 15 inç laptop modelini geliştirdiğini belirtti. Bu model, sadece 11,5 mm kalınlığa sahip ve bu sebeple dünyanın en ince laptopu olduğu iddia edildi. Ancak, bu modelin daha güçlü bir yonga setine sahip bir güncelleme alabileceği düşünülüyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın bildirdiğine göre, iPhone üreticisi Apple, kısa bir süre sonra M3 yonga setine sahip güncellenmiş MacBook Air modellerini üretecek.

Apple, macOS Universal Control'ü 2022 baharına kadar erteledi

Apple yeni bilgisayar modeli ile çok canlar yakacak!

Rapor ayrıca, bu yeni laptop modelinin 2024 yılında piyasaya çıkmış olacağını ekler ki bu, daha önceki raporlarımızla uyumludur. Bilgilendirelim ki, M3 yonga seti M2’nin halefi olacak ve enerji verimliliği ile performans yükseltmeleri gibi birçok iyileştirme getirecek. Bu yonga seti, 3nm TSMC işlemine dayalı bir yapıya sahip olacak ve 13.6 inç ile 15.3 inç MacBook Air modellerini destekleyecek. M3 yonga seti, M2’ye benzer bir çekirdek sayısı sunacak, bu yüzden temel M3’ün 8 çekirdekli bir CPU ve en fazla 10 çekirdekli bir GPU içermesi beklenmektedir.

Apple, yeni MacBook Pro'ları bu sonbaharda piyasaya sürebilir

Ayrıca Gurman, Apple’ın yeni bir iMac modeli ve M3 yonga seti ile güçlendirilmiş bir MacBook Pro üzerinde çalıştığını belirtti. Rapora göre, M3 yonga setine sahip olan yaklaşan iMac, daha önce piyasaya çıkan M1 iMac’e benzer olacak. Gurman, iMac’in gelecek yılın ilk yarısında piyasaya çıkacağına inanıyor, ancak M3 tabanlı MacBook Pro modelinin ne zaman çıkacağı hala net değil. Apple yeni bilgisayar modeli ile çok canlar yakacak!

Redfall için verilen söz daha tutulmadı