Ucuz fiyatlı Vision Pro geliyor! Apple çok ciddi!

Apple Vision Pro hakkında son dakika gelişmesi

WWDC 2023’e ilk karma gerçeklik gözlüğü ile damgasını vuran Apple, şu sıralar ikinci bir gözlük modeli üzerinde çalışıyor.

Ucuz fiyatlı Vision Pro geliyor! Apple çok ciddi! Geçen hafta Apple’ın yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC), teknoloji devi bir dizi duyuru gerçekleştirdi. Bu duyurulardan biri, etkinlikte büyük ilgi gören karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro oldu. Oldukça dikkate değer özellikler sunan bu cihazın yaygınlaşmasını engelleyen unsur ise 3.499 dolarlık etiket fiyatı.

Apple Vision Pro 3

Apple’ın ekonomik bir karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı bildirildi. Apple Vision Pro Son bilgilere göre, Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın daha ekonomik bir Vision Pro modeli üzerinde çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Bu durum, cihazın daha geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlayacak. Gelecekteki bu gözlüğün adı Vision veya Vision One olabilir. Teknoloji devi, fiyatı düşürmek adına çeşitli düzenlemeler yapabilir. Bu düzenlemeler arasında daha düşük kaliteli ekranlar kullanma, daha az güçlü yonga setleri tercih etme, kamera sayısını azaltma ve dahili hoparlör yerine mekansal ses özelliği için AirPods kullanmayı gerektirme gibi opsiyonlar bulunuyor.

Apple Vision Pro

Ucuz fiyatlı Vision Pro geliyor! Apple çok ciddi!

Apple’ın bir sonraki Vision gözlüğünün maliyetini azaltmak için gerçekleştirdiği ayarlamaların yanında, bazı temel özelliklerin de korunması hedefleniyor. Bunlar arasında harici EyeSight ekranı ve el takip sistemi gibi özellikler bulunuyor. Gurman, Apple’ın daha ekonomik Vision Pro modelini 2025 yılının sonuna kadar, yani yaklaşık iki yıl içerisinde piyasaya süreceğini belirtti. Ayrıca ikinci nesil Vision Pro‘nun da planlandığına dair bilgiler bulunuyor.

Apple Vision Pro 1

Rapor ayrıca, Vision Pro’nun fiyatının kullanıcıları olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle duyurunun ertelenmeyi düşündüğünü, fakat herkesin maliyeti kabul edebilmesi için gözlüğün piyasaya sürülmesinden önce dokuz ay süre verilmesi kararı alındığını belirtti. Ucuz fiyatlı Vision Pro geliyor! Apple çok ciddi!

Starfield’ın Türkiye fiyatı ne kadar? PC sistem gereksinimleri nedir?