Yeni MacBook Air modeli satışa sunuldu

MacBook Air 2020 donanım günlüğü

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından WWDC 2023’de tanıtılan yeni dizüstü bilgisayar modeli, meraklılarının beğenisine sunuldu.

Yeni MacBook Air modeli satışa sunuldu. Apple, bir süre önce WWDC 2023 etkinliği kapsamında merakla beklenen 15 inç MacBook Air modelini resmen duyurmuştu. Şimdilerde ise bu bilgisayar, Apple’ın resmi web sitesi ve belirli perakendeciler üzerinden satın alınabilir duruma gelmiştir.

MacBook Air

15 inç MacBook Air modelinin fiyatı 1.299 dolardan başlamakta ve öğrenciler ile öğretmenler için 100 dolarlık bir indirim uygulanmaktadır. Bu dizüstü bilgisayar, Gece Yarısı, Yıldız Işıltısı, Gümüş ve Uzay Gri adları verilen dört farklı renk seçeneği ile tüketicilere sunuluyor.

Son piyasaya sürülen 15 inç MacBook Air modeli, 13 inçlik modelin aksine pek çok yeniliği beraberinde getiriyor. Bu yenilikler arasında, 2560 x 1600 piksel ekran çözünürlüğü ve 500nit’lik zirve parlaklığa sahip olan 15,3 inç Liquid Retina Display bulunuyor. Ekranın True Tone özelliği sayesinde, beyaz dengesi otomatik olarak çevre ışığına uyum sağlıyor.

Apple bilgisayar pazarındaki payını arttırıyor

Yeni MacBook Air modeli satışa sunuldu

Bilgisayarın içerisinde, M1 çipe göre önemli bir yükseltme sağlayan Apple M2 yonga seti bulunuyor. Şirketin iddiasına göre, bu yeni yonga seti M1 çipten %18 daha hızlı bir CPU, GPU ve Neural Engine performansı sunuyor.

Apple MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

Bu yeni model, altı hoparlörlü bir ses sistemine ve FaceTime HD kamerasına sahip. Diğer modellerde olduğu gibi, bu modelin ekranının üst kısmında bir çentik yer alıyor ve düz kenarlı bir kasası bulunuyor. Bellek konusunda ise, cihaz en fazla 24GB RAM ve 2TB dahili depolama ile konfigüre edilebiliyor. Yeni MacBook Air modeli satışa sunuldu.

Apple’dan iOS 16.5.1 güncellemesi geliyor