Redfall için verilen söz daha tutulmadı

123 20

Oynanışı ve içeriğiyle hit olacağı ileri sürülen, çılgınca reklamları yapılan Redfall ne yazık ki bu senenin en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu. Düşük puanlar alan ve eleştirilen oyun ise toparlanma sürecine girdi. Yapımcı Arkane büyük bir yama paylaştı, fakat beklenen özellik halen eksik.

Arkane, Redfall için ilk büyük güncellemeyi yayınladı, ancak söz verilen 60 FPS modu ise bu güncelleme içinde yer almıyor. Geliştirici ekip yaptığı açıklamada, “Her şeyi planladık ve elimizden gelen en iyisini Redfall oyuncularına sunacağız. Oyun alanı çok büyük ve yapılması gereken birçok iş var” dedi.

Redfall’u 1.1 sürümüne yükselten güncelleme, oynanış mekaniği, yapay zeka, performans ve kullanıcı arayüzünü ele alıyor. Bununla birlikte oyundaki çeşitli hatalar için de düzeltmeler içeriyor. Yama notlarına göre düşmanın yapay zeka duyarlılığı, düşmanla karşılaşma sıklığı, grafiksel kısımda önemli iyileştirmeler var. Önümüzdeki haftalarda oyun için başka büyük güncellemeler de yayınlanacak.

redfall

60 FPS moduna gelecek olursak, Microsoft, Redfall çıkmadan önce oyunun 60 FPS’de çalıştığını göstermişti. Yapımın çıkmasına bir aydan kısa süre kalmışken, Arkane’den açıklama geldi ve oyunun 30 FPS’de çalıştığı açıklandı. Bu durum oldukça tepki çekti ve oyunlar tarafından eleştirildi. 60 FPS modunun sonradan oyuna ekleneceği ve bunun en yakın zamanda olacağına dair söz verildi. İlk büyük güncellemeye de 60 FPS modunun eklenmesi bekleniyordu, fakat yok. Yapımcıların da açıklamasından belli olduğu üzere, oyunun en başta oyunun optimizasyonu sağlanıp, performansı stabil hale getirilecek. İyileştirilmiş oyun üzerine 60 FPS eklenecek görünüyor.

Bloomberg, Arkane Studios ve Microsoft‘a yakın anonim kaynaklardan Redfall’un arka planında neler olduğunu öğrendi. Kaynaklar, geliştirici ekibin yanlış vizyon, personel sorunları, yönetimin tutumu ve daha fazlasıyla mücadele ettiğini söyledi. İddiaya göre Arkane’de işler o kadar kötü hale gelmiş ki, yönetimden oyunun iptal edilmesi veya yeni baştan tek kişilik oyun olarak geliştirilmesi talep edilmiş. Bu olaylar olduğunda Redfall, 2 yıldır yapım sürecindeymiş.

Apple’dan iOS 16.5.1 güncellemesi geliyor