Yeni Apple TV bu ay tanıtılabilir!

yeni Apple TV

Apple’ın 10 Eylül’deki iPhone etkinliğinde yeni Apple TV modelini tanıtacağı söyleniyor. Peki, yeni nesil Apple TV hangi özelliklere sahip olacak?

Apple, 10 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinlikte iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerini tanıtacak. Cupertinolu teknoloji devinin bu etkinlikte yeni nesil Apple TV modelini tanıtacağı da söyleniyor. Peki, Apple TV 6 olarak isimlendirilecek olan bu modelin hangi özelliklere sahip olacağı da yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Bildiğiniz gibi Apple, çok yakında Apple Arcade adını verdiği ücretli oyun servisini duyuracak. Bu oyunlar; iOS, iPadOS, macOS ve tvOS’te oynanabilecek. Mevcuttaki Apple TV 4K her ne kadar güçlü olsa da, grafiksel açıdan Apple A12 yonga setine eşdeğer bir performans sergileyemiyor.

Apple, TV karşısında oyun oynamak isteyenlere hitap edecek olan Apple TV 6 modelinde yüksek ihtimalle Apple A12 yonga setine yer verecek. Bir diğer iddia ise Apple A12X adında bir işlemci kullanılacağı yönünde ancak buna pek ihtimal vermiyorum. HDMI 2.0 çıkışı ile gelecek olan Apple TV 6, yine 4K ve HDR içerikleri destekleyecek.

iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max kılıfı sızdı!

Tasarımsal açıdan bir yenilik beklemediğim bu modelin fiyatı 199 dolar olacak. Apple’ın ileriye dönük neden 8K çözünürlüğü desteklemediği henüz bilinmiyor. Bakalım yeni nesil Apple TV, oyun alanında bir yenilik sunacak mı?

yeni Apple TV