Apple’ın yapay zekadan uzak durması dikkat çekti

Apple yapay zeka

Apple’ın bu hafta gerçekleşen WWDC 2023 etkinliğinde yapay zeka ifadesini kullanmaktan özellikle kaçınması dikkat çekti.

Amerikalı teknoloji devi Apple, heyecanla beklenen WWDC 2023 etkinliğini bu hafta gerçekleştirdi. Apple’ın yeni ürün ve yazılımlarını görücüye çıkardığı WWDC etkinliklerinin bu yılki ayağına şirketin ilk VR/AR başlığı olan Vision Pro damga vurdu. Elbette Apple bu etkinlikte sadece Vision Pro’yu tanıtmakla kalmadı; pek çok yeni ürünü ve özelliği de tanıtırken gelecek planlarına dair de önemli açıklamalar yaptı. Ancak ilginç bir şekilde bu planlar arasında yapay zeka neredeyse hiç yoktu.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının tüm odağı yapay zeka, yani A.I. alanına kaymış durumda. ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı sonrası neredeyse tüm şirketler kendi ürün ve hizmetlerine A.I. teknolojilerini bir şekilde entegre etmenin yollarını arıyor. Aslında Apple da bu konu üzerinde çalışıyor. Hatta Vision Pro’nun tanıtılan özelliklerinde de A.I. destekli özellikler ön plana çıkıyor. Ancak buna rağmen Apple’ın bu etkinlik sırasında yapay zeka ifadesini kullanmaktan özellikle kaçınması dikkatlerden kaçmadı.

wwdc 2023

Apple CEO’su Tim Cook, Vision Pro’nun çeşitli özelliklerini tanıtırken makine öğrenimi ve dil modelleri gibi A.I. teknolojileri ile ilişkili pek çok şeye gönderme yaptı ama yapay zeka ifadesini hiç kullanmadı. Bu da Tim Cook’un ve Apple’ın bu ifadeyi kullanmaktan özellikle kaçındığını düşündürdü. Kullanıcıların bu teknolojilere böylesine büyük ilgi gösterdiği bir dönemde Apple’ın neden böyle bir strateji izlediği merak konusu oldu.

Diablo 4, Blizzard’ın rekorunu kırdı