WWDC 2024 Sonrası Apple Hisseleri Yükselişe Geçti

Apple Spotify için karşı dava

WWDC 2024 sırasında düşüşe geçen Apple hisseleri, bu etkinlikte tanıtılan yapay zeka özelliklerinin gördüğü ilgi sayesinde bir anda sıçrama yaptı.

Apple’ın merakla beklenen WWDC 2024 etkinliği kısa süre önce gerçekleşti. Şirketin yazılım tarafında yeni ürün ve projelerini tanıttığı etkinlik, iOS 18’in tanıtılmasından, yapay zeka alanındaki duyurulara kadar pek çok önemli duyuruya sahne oldu.

Ancak piyasaların bu etkinliğe ilk tepkisi hiç de olumlu değildi. WWDC 2024 etkinliği sırasında düşmeye başlayan Apple hisseleri, etkinlikten sonraki saatlerde de düşüş trendindeydi. Ancak biraz daha süre geçip teknoloji dünyasının bu etkinlikte duyurulan yeni özelliklere tepkisi belli olduktan sonra, bu kötü gidişat tersine döndü. Şirketin hisseleri eski yerlerine dönmekle kalmadı, bunun da çok üstüne çıktı. Amerikalı teknoloji devinin hisselerinde dün yüzde 7’lik bir artış yaşandı ki şirket bu ölçekte bir artışı uzun süredir yaşamamıştı.

Apple Intelligence 2

Şirket hisselerinin bir anda sıçrama yapmasının başlıca sebebi WWDC 2024 sırasında duyurulan yapay zeka özelliklerinin kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanması. ChatGPT’yi kullanacak olan Apple Intelligence’ın kullanıcılara ne gibi özellikler sunabileceğini gösteren videolar, WWDC 2024’te yayınlandıklarından beri sosyal medyada gündemdeler. Yüz binlerce kişi bu özellikleri gündelik hayatta düzenli olarak kullanmaya başlamak için sabırsızlanıyor. Amerikalı teknoloji devinin yapay zekayı çok yakında kullanıcı deneyiminin doğrudan bir parçası haline getirecek olması, piyasaları umutlandırıyor. Çünkü halihazırda yükselişte olan bu alanın, iPhone ve iPadlere entegre edilmesiyle birlikte daha geniş bir kitlece kabul göreceği düşünülüyor.

Apple bu alanda öncü olamadı belki ama teknoloji dünyasında halihazırda tuttuğu yer sayesinde, pek çok kişi bu “ufak” detayı fark etmeyecek bile. Çünkü pek çok kişi bu teknolojileri düzenli olarak kullanmaya iOS 18 ile başlayacak.

Apple Intelligence, ChatGPT’den Güç Alacak