Apple Watch’ları baştan aşağı değiştirecek

watchOS 10

Apple kısa süre önce WWDC 2023 konferansını resmen duyurdu. Merakla beklenen etkinlikte yeni işletim sistemlerini göreceğiz. Bunlardan biri de watchOS 10 olacak. Fakat watchOS 10 hakkında dikkat çekici bir gelişme oldu. Apple hakkında tutarlı öngörüleri olan Mark Gurman yeni sürümle alakalı detaylar açıkladı. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım…

Mark Gurman, Apple hakkında sağlam sicile sahip biri. Geçmiş dönemde söylediği birçok öngörü doğru çıkmıştı. Sektörde sağlam bağlantıları olan Gurman’a göre watchOS 10, Apple Watch kullanıcı yüzünde kayda değer değişiklikler yapacak. Bununla birlikte Guman, yeni sürümün kapsamlı yeniliklere sahip olduğunu da vurguladı. Ancak yenilikler nedir, neler olacak gibi sorular ise yanıtsız kaldı. Çünkü bunlar hakkında herhangi bir detay vermedi.

Diğer yandan bu sene sonunda çıkacak olan Apple Watch Series 9’a bakacak olursak, Mark Gurman dahil olmak üzere birkaç farklı kaynak yeni saatlerde köklü donanımsal yeniliklerin bulunmayacağını düşünüyor. Asıl değişiklikler ise 2024’te çıkacak olan Apple Watch X’te olacak. Watch X’in daha büyük ekranla gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte belki de seride bir ilk olarak X modelinde Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birim alabilir. Söylenenlere göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki taptic motorundan yararlanacak. Teknoloji devinin şarj probleminin önüne geçmek için pil kapasitesini yükselteceği ve enerji konusunda verimli olan yeni bir taptic motor kullanacağı iddia ediliyor.

watchOS 10

WWDC 2023’ün 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceğini sizlere hatırlatalım. Konferansta iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17’nin resmiyete kavuşması bekleniyor. Bununla birlikte Apple’ın uzun yıllardır geliştirmekte olduğu karma gerçeklik gözlüğünü de WWDC’de belki görebiliriz. Gözlüğün işletim sistemi ise xrOS olacak.

Google Pixel 7a, 5 renk seçeneğiyle geliyor