Apple Watch Series 9’da en önemli yenilik işlemci olacak

123 11

Daha önce yayınlanan raporlarda Apple Watch Series 9’un genel hatlarıyla Series 8’e benzeyeceği ileri sürülmüştü. Kaynaklar asıl değişikliğin yeni işlemci olacağını belirtmişti. Sızıntılarla ünlü Weibo kullanıcısı Instant Digital bu söylentileri doğruladı.

Instant Digital’e göre Apple Watch Series 9‘daki en önemli yenilik S9 işlemcisi olacak. Bu işlemci yeni saatin Series 8’e göre daha yüksek performansa sahip olmasını sağlayacak. Series 9’da yeni yonga dışında neredeyse her şey Series 8’le aynı olacak. Saate güç verecek olan S9 çipinin A15 yongasını temel aldığı söyleniyor. Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. Bu işlemciyle temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan başka bir işlemci, Apple Watch Series 7 ve 8’e güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir yonga. Apple’ın yeni saatte yeni bir işlemci kullanması beklenen bir değişimdi.

apple watch series 9

Haziran ayında yayınlanan bir raporda Apple Watch Series 9’un tasarımsal olarak yenilik sunmayacağı, asıl yükseltmenin donanımsal tarafta yani işlemcide olacağı ileri sürülmüştü. Sene başında çıkan dedikodularda ve Nisan’da ileri sürülen başka bir spekülasyonda yine benzer iddialar gündeme geldi.

Tasarımsal ve devrimsel yeniliklerin 2024’te çıkacak olan Apple Watch X’te olacağı tahmin ediliyor. Watch X’in daha büyük ekranla gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte belki de seride bir ilk olarak X modelinde Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birim alabilir. Söylenenlere göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki taptic motorundan yararlanacak. Teknoloji devinin şarj probleminin önüne geçmek için pil kapasitesini yükselteceği ve enerji konusunda verimli olan yeni bir Taptic Engine kullanacağı iddia ediliyor.

Apple Watch Series 9’un, Apple Watch Ultra 2 ve iPhone 15’le birlikte Eylül ayında resmen duyurulması bekleniyor.

Dünyanın en büyük üniversiteler arası VALORANT turnuvası başlıyor