vivo Y100 resmen tanıtıldı

vivo Y100

vivo, yeni akıllı telefonu vivo Y100’ü resmen tanıttı. Dimensity 900 yonga setinden güç alan telefon renk değiştiren arka paneliyle dikkat çekiyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. vivo, son olarak da Y serisine yeni bir model daha ekledi. Bir süredir çeşitli sızıntılarda kendisini gösteren vivo Y100, resmen tanıtıldı.

vivo Y serisinin en yeni üyesi, 6.38 inçlik AMOLED ekranla geliyor. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Ekranın azami parlaklık seviyesi ise 1300 nit. Pasifik Mavi, Alacakaranlık Altın ve Metal Siyah olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle gelen telefonun arka paneli renk değiştiren Fluorite AG cam ile kaplı. Bu özellik sayesinde telefon rengi UV ışınları altında renk değiştiriyor. Bu arka panelde üçlü bir arka kamera sistemi yer alıyor. Bu sistemin ana lensi 64 megapiksel. Ona 2 megapiksellik makro lens ve 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

vivo Y100 2

vivo Y100, MediaTek’in Dimensity 900 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Depolama alanı microSD hafız kartı ile arttırılabiliyor. Yazılım tarafında telefon Android 13 tabanlı Funtouch OS 13 işletim sistemini kullanıyor. Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4500 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 44 W. Telefonun diğer teknik özellikleri arasında ekrana gömülü parmak izi sensörü ve Hybrid Çift SIM özelliği yer alıyor.

İlk olarak Hindistan’da satışa sunulan vivo Y100’ün 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu yaklaşık 300 dolara raflardaki yerini alacak.

Galaxy S23 FE, 2023’ün ikinci yarısında gelebilir