Apple Watch Series 9’da tasarım aynı kalacak

apple watch series 9

Güney Kore’den gelen taze bir rapor Apple Watch Series 9’da tasarımın aynı kalacağını, fakat donanımsal olarak önemli yükseltmelerin yapılacağını belirtti. Detaylara biraz daha yakından bakalım.

Yeni söylentiye göre Apple Watch Series 9‘da tasarım değişikliği olmayacak. Series 8’deki tasarım 9’da da devam edecek. Apple’ın asıl tasarım değişikliğini Series 10’da yapacağı belirtiliyor. Apple Watch Series 9’un asıl dikkat çekici kısmı işlemcisi olacak. İsimsiz kaynak teknoloji devinin yeni saat için işlemci tasarladığını ve şimdiye kadarki en güçlü Apple Watch’un olacağını söylüyor. Özetle yeni dedikodular bu şekilde. Dişe dokunur başka bilgi de yok.

apple watch series 9

Güney Kore’den gelen yeni iddia, Mark Gurman’ın daha önce söylediklerini de doğruluyor. Gurman, Series 9’da A15 yongasını temel alan yeni bir işlemcinin olacağını ileri sürmüştü. Series 6’da S6 isimli işlemci kullanıldı. Bu işlemciyle temelde aynı olan ve hız iyileştirilmesi yapılmayan başka bir işlemci, Apple Watch Series 7 ve 8’e güç verdi. Series 8’de de ismi S8 olarak geçiyor, ama 2 yıllık eski bir yonga. Apple’ın yeni saatte yeni bir işlemci kullanması beklenen bir değişim.

Tasarımsal ve devrimsel yeniliklerin 2024’te çıkacak olan Apple Watch X’te olacağı tahmin ediliyor. Watch X’in daha büyük ekranla gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte belki de seride bir ilk olarak X modelinde Digital Crown ve yan düğme yerini dokunmatik birim alabilir. Söylenenlere göre Apple, fiziksel tuşları kaldırıp yerine koyduğu dokunmatik kısımdan titreşimli geri bildirim yapmak için saatteki taptic motorundan yararlanacak. Teknoloji devinin şarj probleminin önüne geçmek için pil kapasitesini yükselteceği ve enerji konusunda verimli olan yeni bir Taptic Engine kullanacağı iddia ediliyor.

iPhone’un ana ekranında alt kısmın rengini değiştirebilirsiniz