Apple erteleme karar aldı

123 61

Söylenenlere göre Cupertino merkezli teknoloji devi, Apple Watch Ultra‘nın microLED ekranlı geliştirilmiş yeni modeli üzerinde çalışıyor. Fakat ekran analisti Ross Young, saatin beklenenden daha ileri tarihte geleceğini belirtti.

Apple hakkında sağlam öngörüleri olan ve çoğu da doğru çıkan ekran analisti Ross Young yine ilginç açıklamalarda bulundu. Bir süredir microLED ekranlı Apple Watch Ultra’nın adı anılıyor. Young’a göre bu saat 2025’in ikinci yarısında piyasaya sürülecek.

Eski tarihli raporlarda microLED’li Apple Watch’un, 2024’te çıkacağı ileri sürülüyordu. Bloomberg’ten Mark Gurman da Apple’ın yeni saat üzerinde çalıştığını doğrulamış ve 2024’te çıkmasını beklediğini söylemişti. Ancak Ross Young’ın son açıklaması saatin ertelendiğini gösteriyor.

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra hakkında başka ilginç iddialar da var. Mesela saatin tuşsuz tasarımla geleceği ve düğmeler yerine dokunmatik birimin yer alacağı söylendi. Yeni Apple Watch Ultra’nın microLED ekran kullanan ilk Apple cihazı olması bekleniyor. Ancak Cupertinolu devin bu teknolojiyi gelecekte iPhone ve diğer cihazlarda kullanacağı vurgulanıyor.

Diğer yandan Apple, WWDC 2023 için hazırlıklarını sürdürüyor. Merakla beklenen bu etkinlikte iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 işletim sistemleri görücüye çıkacak. Ayrıca 15 inç’lik yeni MacBook Air’ın, karma gerçeklik gözlüğünün ve gözlüğün işletim sistemi olan xrOS’nin de WWDC’de açıklanması bekleniyor. Şimdiye kadar birçok farklı kaynak gözlük ve xrOS’nin tanıtılacağını doğruladı. Bununla birlikte bazı kaynaklar (Bunların içinde Ming-Chi Kuo gibi analistler de var) Apple’ın gözlükle ilgili endişelere sahip olduğunu belirtiyor.

Elon Musk, Tesla Otopilot kazasıyla ilgili davada ifade verecek