Gelecek nesil iPhone’larda microLED ekran kullanılacak

microled

Tedarik zinciri hakkında haberler paylaşan DigiTimes ilginç bir rapor yayınladı. Bu rapora göre Apple gelecekte microLED ekranlı iPhone çıkarmayı planlıyor.

Yeni iddiaya göre microLED‘li iPhone yolda. microLED, mevcut OLED’e göre daha yüksek parlaklık, daha az güç tüketimi, gelişmiş kontrast oranı ve farklı avantajlar sağlıyor. DigiTimes, microLED ekrana ilk geçecek cihazın Apple Watch Ultra olduğunu, saatten sonra iPhone ve iPad’de yeni ekran teknolojisini göreceğimizi söylüyor.

Bilişim sektöründen bazı kaynaklar microLED’li Apple Watch Ultra’nın 2024’te çıkacağını ileri sürüyordu. Fakat ekran analisti Ross Young, saatin beklenenden daha ileri tarihte geleceğini belirtti. Young’a göre saat 2025’in ikinci yarısından önce çıkamayacak. Bunu göz önüne alırsak, microLED’li iPhone’un gelmesine daha var. Yeni ekranı tahminen iPhone 18 serisinde görebiliriz. OLED ekran da ilk olarak 1. nesil Apple Watch’ta kullanıldı, daha sonra iPhone X’te gördük. Apple, küçük cihazlardan başlayıp, büyük olanlara ilerliyor. Yeni ekran teknolojisindeki geçiş de böyle olacaktır.

microled

OLED ekran demişken, bilindiği üzere Apple, iPad ve Mac’lerde OLED ekran kullanmak istiyor. Gelecek sene çıkacak olan iPad Pro’larda OLED ekran göreceğiz. Fakat iddia edilenlere göre teknoloji devinin tedarikçileri Samsung Display ve LG Display, OLED ekran üretiminde çekingen tavır sergiliyor. Mac satışlarında yaşanan düşüş nedeniyle Apple’ın ne kadar OLED panel sipariş vereceği belirsiz. Her iki tedarikçi siparişlerin belirsizliğinden dolayı, yeni üretim hatlarına yatırım yapmayı geciktiriyor. En azından iddia edilenler bu şekilde. Fakat genel olarak dizüstü bilgisayar pazarında gerileme var, bu durum Apple’ı etkiledi. Son mali raporlara göre Cupertino merkezli şirketin Mac gelirleri düştü.

Prime Gaming Mayıs ayının ücretsiz oyunlar güncellendi