Elon Musk, Tesla Otopilot kazasıyla ilgili davada ifade verecek

Elon Musk, beyin çipleri implantına başladı

Elon Musk, Autopilot’un dahil olduğu ölümcül bir 2018 Tesla kazasıyla ilgili ayrıntılı soruları yanıtlamak zorunda kalabilir. İşte tüm detaylar.

Yargıç Evette Pennypacker, Elon Musk için sıkıntılı bir süreci başlattı. Yargış, Elon Musk’ı Model X’i San Francisco’nun güneyindeki bir otoyol refüjüne çarptığında Apple mühendisi Walter Huang’ı öldüren kazayla ilgili bir davada üç saatlik ifade vermesini emretti. Huang’ın ailesinin avukatları, teknoloji CEO’sunu olaydan önceki yıllarda Autopilot’un yetenekleri hakkında yaptığı açıklamalar konusunda sorguya çekmek istiyor. En önemlisi, davacılar, Musk’ın Otopilotlu Tesla arabalarının “bir insandan daha fazla güvenlikle” sürebileceğini iddia ettiği 2016 Kod Konferansı röportajına işaret ediyor.

Elon Musk 2018 yılındaki tweet'iyle federal iş yasasını çiğnedi

Tesla, kaza anında Otopilotun devreye girdiğini söylüyor, ancak aynı zamanda Huang’ın ellerini direksiyon simidine geri koymak için üç araba uyarısını görmezden geldiğini iddia ediyor. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB), Huang’ın o sırada bir telefon oyunu oynadığını söylüyor. Autopilot ile ilgili sorunlar ve endişeler uzun süredir devam etmişti, bu kapsamda oluşan kazalarda da hatalar dikkat çekiyor. Emir resmi olarak belirsiz ve nihai karar için bugün (27 Nisan) bir duruşma yapılacak. Ancak Reuters, California yargıçlarının genellikle bu kararları birkaç değişiklikle kesinleştirdiğini belirtiyor. Davanın 31 Temmuz’da görülmesi bekleniyor. Tesla araçlarındaki sürüş sorunları hayati sorun taşımadığı sürece sorunsuz bir deneyim sunabilir, ancak bu kapsamda tartışmalar ve endişeler uzun süredir gündemde.

Xiaomi Smart Speaker Lite, Avrupa’da satışa çıkarıldı