Apple VR içerikleri için Hollywood yönetmenleri ile çalışacak

Apple VR gözlüğü

Apple VR gözlüğünün çıkışı için dikkat çekici içerikler hazırlıyor. Bu içerikleri hazırlamaları için de Hollywood’un önemli isimleri ile görüşüyor.

Bildiğiniz gibi Apple yeni bir VR gözlüğü ile sanal gerçeklik alanına giriş yapmaya hazırlanıyor. Hem VR hem de AR (artırılmış gerçeklik) özelliklerine sahip olacak bu başlığın önümüzdeki yıl çıkması bekleniyor. Apple cephesinden gelen son haberler ise şirketin bu gözlüğün çıkışı için büyük planları olduğunu gösteriyor.

The New York Times’ta yer alan habere göre Apple VR konusunda oldukça ciddi. Öyle ki bu cihazların gelecekte şirketin en önemli gelir kaynağı haline gelebileceğini bile düşünenler var. Bu yüzden de Apple bu alandaki ilk ürününün daha çıkışta büyük ses getirmesini istiyor. Bunu başarmak için de VR gözlüğüne özel içerikler hazırlıyor. New York Times’ın haberine göre Apple VR içerikleri hazırlamaları için Hollywood’da önemli isimlerle, özellikle de tanınmış yönetmenlerle görüşüyor.

The Mandalorian Dizisi

Apple’ın VR içerikleri hazırlaması için görüştüğü bu isimlerden biri de Jon Favreau. Marvel hayranlarının yakından tanıdığı Favreau, Marvel Sinematik Evreni’nin temellerini atan ilk Iron Man filminin yönetmeni. Favreau asıl çıkışını ise Star Wars evreninde yaptı. Çünkü kendisi aynı zamanda The Mandalorian dizisinin de yaratıcısı. Üstelik The Mandalorian’ın yakaladığı başarının ardından Star Wars televizyon tarafında en önemli isim haline gelmiş durumda. Disney+’ın diğer Star Wars dizilerinde de yönetmen, yazar ya da yapımcı olarak yer alıyor.

Jon Favreau’nun bir diğer özelliği de yeni sinema teknolojileri konusunda önemli çalışmalar yapıyor olması. Ünlü yönetmen, çalıştığı film ve dizilerde en son teknolojileri kullanarak sınırları zorlamasıyla tanınıyor. Bu yüzden Apple’ın VR konusunda gittiği ilk isimlerden birinin Jon Favreau olması hiç de şaşırtıcı değil.

Elon Musk Twitter anlaşmasını iptal etmekle tehdit etti