Vision Pro’ya Olan Talep Oldukça Düştü

Apple Vision Pro'su YouTube ve Spotify'a Erişemeyecek

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Vision Pro hakkında pek olumlu konuşmadı. Kuo’ya göre teknoloji devi karma gerçeklik gözlüğünün sevkiyat sayısını bıçak gibi kesti. İşte detaylar…

Ming-Chi Kuo bu sene 700 ila 800 bin adet Vision Pro sevk edilmesinin planlandığını ancak Apple’ın bu sayıyı 400 – 450 bine düşürdüğünü belirtti. Kuo yaptığı açıklamada, “Apple, Vision Pro’yu farklı ülke pazarlarında piyasaya sürmeden önce sipariş sayısını azalttı. Bu durum ABD pazarındaki talebin beklentilerin ötesinde düştüğünü gösteriyor. Talebin düşmesinden sonra Apple da ABD dışı pazarlara dikkatli yaklaşmaya başladı” dedi.

Ünlü analist 2025’te yeni bir Vision Pro modelinin çıkmayacağını söylerken sözlerine de şu şekilde devam etti: “Şirket gözlükle ilgili yol haritasını gözden geçiriyor. Bu nedenle gelecek yeni bir Vision Pro’nun piyasaya sürülmeyeceğini düşünüyorum. 2025’teki gözlük sevkiyatının yıllık bazda düşmesi muhtemel.”

Ming-Chi Kuo geçtiğimiz şubat ayında da ilginç bir rapor paylaşmıştı. Kuo, Apple’ın ürün özelliklerinde ve kullanıcı deneyiminde çok az değişiklik yaparak üretim ve tedarikte verimliliği artırmaya çalıştığını söylemişti. Ayrıca şubat ayındaki raporda Cupertino’lu firmanın 2027 yılına kadar önemli yenilikler içeren Vision Pro çıkarmayacağını da iddia etmişti.

Vision Pro

Bazı Vision Pro kullanıcıları, karma gerçeklik gözlüğünü hiç düşürmemiş, çarpmamış veya kötü kullanmamış olmasına rağmen ön camında kılcal çatlak oluştuğunu iddia etti. Reddit’te paylaşılan fotoğraflarda çatlakların burun köprüsünün üzerinde yer aldığı belli oluyor. Bu da hasarın ön camın eğri olan kısmında gerilim meydana geldiğini gösteriyor. Sosyal medyada, Apple destek forumlarında veya farklı platformlarda çatlak sorunu hakkında başka şikayet yok. Yaygın bir sorun değil, az sayıda tüketici bu durumdan etkilenmiş görünüyor. Belki üretim hatasından kaynaklanıyor olabilir.

Çatlakların neden oluştuğuna dair iki farklı teori var. Bu teorilerden birinde kayışların sıkılmasından dolayı ön cama basınç uygulandığını ileri sürülüyor. Diğer teori ise aşırı ısınmadan kılcal çatlakların olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak kesin bir neden yok. AppleCare ile ön camın değişimi 300 dolar. Ancak AppleCare dışında onarım ücreti 800 dolara mal oluyor.

Apple Yeni iPad’leri Tanıtacağı Etkinliği Açıkladı