“iPhone 16’lara Olan Düşük Talebin Diğer Bir İşareti”

iphone 16 2

Güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo, iPhone 16’lara düşük taleple ilgili olarak yeni bir gelişmenin daha yaşandığını söyledi. İşte konuyla ilgili detaylar…

Ming-Chi Kuo geçtiğimiz günlerde elindeki verilere dayanarak iPhone 16 serisinin satışa çıktığı ilk hafta sonunda, iPhone 15’lere kıyasla daha düşük talep gördüğünü söylemişti. Hatta yeni iPhone Pro’ların beklenenin altında ilgiyle karşılandığını ileri sürmüştü. Kuo bu konu hakkında başka bir gelişmenin daha olduğunu ifade etti. Kuo’ya göre Apple çalışanları şimdiden iPhone 16 modellerinden birini indirimle satın alabiliyor. Fakat bu durum Apple’a biraz ters. Genelde çalışanlar yeni iPhone satın almak istediğinde, telefonların çıkmasından sonra birkaç hafta beklemek zorunda kalırdı. Ming-Chi Kuo bu durumun iPhone 16’ya yönelik talebin düşük kaldığının işaretlerinden biri olabileceğini vurguladı.

iphone 16

Apple kahini lakaplı analist yeni iPhone’ların ön siparişe açıldığı ilk hafta sonunda dört modelin satışlarının 37 milyon adede ulaştığını söyledi. Bu sayı iPhone 15 serisinin ilk hafta sonu satışlarıyla karşılaştırıldığında %13 düşük görünüyor. Bu düşüşte Pro modellerine olan talebin azalması önemli bir etken. Kuo, iPhone 16 Pro ilk hafta sonu satışlarının iPhone 15 Pro’ya karşı %27, yeni Pro Max’in iPhone 15 Pro Max’e göre %16 düşük olduğunu tahmin ediyor.

Standart iPhone 16 ve Plus’ın ilk hafta sonu satışları bir önceki modellerden daha yüksek oldu, ancak bu durum bile Pro modellerine olan düşük talebi telafi etmeye yetmedi. Yeni iPhone Pro’ların beklenenden daha az talep görmesinin nedenlerinden biri, telefonların piyasa sürüldüğünde Apple Intelligence’ı ve yapay zeka özelliklerini kullanamayacak olmasından kaynaklanıyor. Apple Intelligence ekim ayında iOS 18.1 güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulacak.

Xiaomi 15 serisinin fiyatı bilgileri ortaya çıktı