Steam Yeni Bir Rekora Daha İmza Attı

Steam

Steam bu hafta sonu aynı anda 33.6 milyon oyuncunun çevrimiçi olmasıyla birlikte yeni bir rekora imza attı. Üstelik bu hafta sonu kırılan tek rekor da bu değildi.

PC oyunculuğu bir dönem bitmenin eşiğine gelmiş olsa da son yıllarda rüzgar tersine döndü ve PC oyunculuğu konsollarla yarışacak, hatta onları geçecek seviyeye geldi. PC oyunculuğuna uygun MMO türü oyunların popülerlik kazanması da bu yükselişte önemli bir rol oynadı ama PC oyunculuğunun yeniden canlanmasının başlıca sorumlusu Steam’di. Binlerce oyunu bir araya getirdiği platformu sayesinde oyun dünyasında dengeleri değiştiren Steam, PC oyunculuğunu yeniden yükselişe geçirmek için çok uğraş verdi belki ama bugün de bu uğraşın sefasını sürüyor. Her geçen gün daha fazla kullanıcı çeken platform, kendi kullanıcı rekorunu geliştirmeye devam ediyor. Platformda dün yeni bir rekora daha imza atıldı.

Counter-Strike 2

Dün, Steam’de aynı anda 33,675,229 oyuncu çevrimiçiydi. Bu da eşzamanlı oyuncu rakamı açısından yeni bir rekor anlamına geliyor. Üstelik aynı anda başka bir rekora daha imza atıldı. Çünkü bu 33.6 milyon oyuncudan 10,837,140’ı o sırada oyun oynuyordu. Bu da eşzamanlı oyun oynayan kullanıcı sayısı açısından da yeni bir rekorun kırıldığı anlamına geliyor. Bu rekor son olarak 2023’ün ocak ayında 10 milyon eşiğinin aşılmasıyla kırılmıştı. Dün 10.8 milyon eşzamanlı oyuncuya ulaşılmasıyla birlikte bu rekor daha da geliştirildi. Üstelik böyle giderse yakında bu rekorlara yenisi de eklenecek gibi görünüyor. Çünkü Valve’nin popüler oyun platformu her geçen dün daha fazla oyuncu çekiyor.

Steam’de bu rekorun kırılmasına en büyük katkıyı Counter-Strike 2 ve Dota 2 oldu. Platformda uzunca bir süredir zirvede olan bu iki oyun, bu hafta sonu da en çok oynanan iki oyun oldu. Eş zamanlı olarak 1.2 milyon oyuncuya ulaşan Counter-Strike 2, hafta sonunun tartışmasız lideriydi. Bu ikisi kadar popüler olmasa da PUBG ve Baldur’s Gate 3 de sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada yer aldı.

Exynos 2400, Snapdragon 8 Gen 3 ile Arayı Kapatıyor