Apple Vision Pro’un Pili İçin Özel Klips Geliştirdi

vision pro 1 1

Apple karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu piyasaya sürmeye hazırlanırken, aksesuar üreticileri de gözlükle ilgili özel ürünlerini satışa sunmayı planlıyor. Bunlardan biri de Belkin’in klipsi olacak. İşte detaylar…

Vision Pro ağır bir yapıya sahip ve Apple ağırlığı azaltmak için pili gözlüğün üstüne yerleştirmedi. Pil harici bir ünite olarak kabloyla gözlüğe bağlanıyor. Pili taşımak için pantolon cebine veya bir çantaya koymak gerekli. Gazeteci Mark Gurman’a göre Apple pil için Belkin’le iş birliği yaptı. Belkin de özel bir klips üretmeye başladı. Böylece kullanıcıların pili taşıması daha kolay olacak. Söz konusu klips Vision Pro çıkar çıkmaz satışa sunulacak. Ancak ürünün fiyatı şu anda bilinmiyor.

Apple’ın uygulama geliştirme aracı Xcode’da Vision Pro’nun RAM kapasitesi ortaya çıktı. Xcode 15.2 sürümünde bulunan dosyalara göre gözlükte 16 GB RAM var. Mark Gurman geçtiğimiz haziran ayında cihazda 16 GB RAM olabileceğini iddia etmişti. Ayrıca cihazın geçen yıl dağıtılan geliştirme kitlerinde de 16 GB RAM vardı.

vision pro 5

Apple birkaç gün önce yaptığı basın açıklamasında cihazın işlemci özelliklerini tekrardan yineledi. Vision Pro’da M2 işlemcisinin yanı sıra R1 adında yepyeni bir işlemci daha var. R1, 12 kamera, 5 sensör ve 6 mikrofondan gelen girdileri işleyip, görüntülenmesini sağlıyor.

Gözlüğün 256 GB’lık kapasiteli başlangıç modeli 3499 dolar fiyata sahip. Geliştirici kitlerinde 1 TB depolama alanı olduğu raporlanmıştı. Gözlüğün 256 GB, 512 GB ve 1 TB’lık depolama seçenekleriyle çıkması bekleniyor. Cihaz 19 Ocak Cuma günü Amerika’da ön siparişe sunulacak ve 2 Şubat Cuma günü de satışa çıkacak.

2024’ün Başlarında Yüzlerce İnsan İşten Çıkarıldı