Apple Vision Pro’nun Çıkış Tarihi Duyuruldu

Apple Vision Pro

Heyecanla beklenen Apple Vision Pro’nun çıkış tarihi resmen açıklandı. Apple’ın VR/AR başlığı çok yakında önsiparişe açılacak.

Yıllardır iPhone ve iPad gibi belli başlı ürünlere odaklanan Amerikalı teknoloji devi Apple, nihayet konfor alanının dışına çıktı ve yıllar sonra ilk kez şirket için devrimsel diyebileceğimiz bir adım attı. Şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı VR/AR başlığı, geçtiğimiz yaz resmi olarak tanıtıldı. Apple Vision Pro adını taşıyan bu VR/AR başlığı, etkileyici özellikleriyle ses getirmiş olsa da 3500 dolarlık fiyatıyla herkes için olmadığını gösterdi. Buna rağmen Vision Pro’yu sabırsızlıkla bekleyen çok sayıda kişi var. Bu kişilerin aylardır devam eden bekleyişi, çok yakında sona erecek. Heyecanla beklenen Apple Vision Pro’nun çıkış tarihi resmen duyuruldu.

Apple, Vision Pro için yeni kararını duyurdu

Vision Pro, 19 Ocak’ta önsiparişe açılacak. İlk olarak ABD’de satışa sunulacak olan VR/AR başlığının teslimatlarına ise 2 Şubat’ta başlanacak. Vision Pro, bu tarihten itibaren ABD’deki Apple Store’larda da yerini almış olacak. Ancak diğer ülkelerdeki Apple Store’lara bu ürünün ne zaman geleceği henüz netleşmiş değil. Görünüşe göre Apple ilk aşamada bu ürünün sadece 256 GB’lık versiyonunu satacak. Ancak farklı versiyonların da ilerleyen dönemlerde Apple Store’lara gelmesi bekleniyor.

Vision Pro’nun 2 Şubat’ta satışa çıkacak olması, daha önce bu cihazın şubat ayında çıkacağı yönünde çıkan haberlerin doğru olduğunu gösteriyor. Hatırlarsanız Apple konusunda en güvenilir isimlerden biri olan analist Mark Gurman, Vision Pro’nun şubat ayında çıkacağını aylar öncesinden söylemişti.

Exynos 2400, Snapdragon 8 Gen 3 ile Arayı Kapatıyor