M4’lü MacBook Pro Sızdı! Özellikleri Ortaya Çıktı

macbook pro

Apple, M4 işlemcili Mac modellerini tanıtmaya hazırlanırken yeni MacBook Pro’nun görselleri sızdırıldı. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna yakından bakalım.

M4’lü MacBook Pro‘ya ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ortalıkta geziniyor. Aslında fotoğraflarda açılmamış MacBook kutusu var. Bu sızıntılar cihazın satışa sunulduğu özel bir Facebook grubunda yayınlandı. Kutunun üzerinde yazanlara göre 14 inç’lik yeni MacBook Pro’da, 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’ya sahip standart M4 işlemcisi, Liquid Retina XDR ekran (ProMotion da var), Thunderbolt 4, USB-C, HDMI, SD kart yuvası ve MagSafe 3 şarj portu yer alıyor.

MacBook Pro

Dizüstü bilgisayarın ağırlığı yaklaşık 1.6 kg. Kutu içeriğinde MacBook Pro’la birlikte bir adaptör, USB-C / MagSafe 3 kablosu ve belgeler var. Ancak M4’lü MacBook Pro’nun en dikkat çekici yanı ise 16 GB RAM’e sahip olması. M3’lü standart MacBook Pro’nun 8 GB RAM’le piyasaya sürülmesinden sonra Apple bir hayli eleştirilmişti. Bazı Apple yöneticileri 8 GB RAM’in yeterli olduğunu savunmuştu, ancak eleştirmenler, teknoloji editörleri ve birçok tüketici profesyonel kullanıma yönelik bir cihazın daha fazla RAM kapasitesine sahip olması gerektiğini söyledi.

MacBook Pro

Her ne kadar Apple eleştirileri de dikkate almıştır desek de, 16 GB RAM’in arkasındaki en büyük neden muhtemelen Apple Intelligence. Normalde yapay zeka özellikleri için minimum 8 GB RAM yeterli oluyor. Ama Xcode’ta yapay zeka özelliklerini kullanmak için 16 GB RAM lazım. Xcode, iOS ve macOS’ye uygulama geliştirmek için kullanılan geliştirici aracının kendisi oluyor. Sızıntılara göre cihazda 512 GB depolama alanı bulunuyor.

MacBook Pro

Sonuç olarak bu sızıntı gerçek olmayabilir. Zaten kutudaki Mac görselinde halen aynı duvar kağıdı yer alıyor. Neler olacağını ise kısa süre sonra öğreneceğiz. İddia edilene göre M4’lü yeni Mac’ler 28 Ekim Pazartesi günü tanıtılacak.

MacBook Pro

iPhone SE 4 lansman tarihi ve özellikleri ortaya çıktı