Apple Intelligence YouTube İçeriğiyle Eğitilmedi

Apple Spotify için karşı dava

Apple ve diğer teknoloji şirketlerinin yapay zeka modellerini eğitmek için YouTube’tan yararlandığı raporlanmıştı. Cupertino’lu firmadan konuyla ilgili açıklama geldi.

Bu hafta başında Wired paylaştığı haberinde YouTube’taki popüler içerik üreticilerine ait 170 binden fazla videonun alt yazılarını yapay zeka modellerini eğitmek için kullanıldığını ileri sürdü. Bu video içeriklerinin bir veri setinin parçası olduğu bildirildi. Apple sözünü ettiğimiz veri setini nisan ayında duyurulan açık kaynaklı OpenELM modellerinin geliştirmesinde kullandı.

Apple konuyla ilgili olarak 9to5Mac sitesine yaptığı açıklamada OpenELM’in Apple Intelligence dahil olmak üzere hiçbir yapay zeka ya da makine öğreniminde yer almadığını vurguladı. Teknoloji devi bununla birlikte OpenELM’in yalnızca araştırma ve açık kaynaklı büyük dil modellerini geliştirmek amacıyla oluşturulduğunun altını çizdi. Araştırmacılar OpenELM’i açık araştırma topluluğunu güçlendirmek ve zenginleştirmek için tasarlanmış son teknoloji ürünü açık bir dil modeli olarak tanımlıyor. Bu model ayrıca Cupertino merkezli firmanın makine öğrenimi araştırmaları web sitesinde de mevcut. Şirket, OpenELM’in yeni sürümlerini geliştirmeyi planlamadığını da söyledi.

apple

Wired’ın haberinde teknoloji şirketlerinin yapay zeka modelini YouTube altyazı veri setiyle nasıl eğittikleri detaylı şekilde açıklanıyor. Bu veri kümesi aslında kâr amacı gütmeyen EleutherAI tarafından derlenen ve The Pile olarak bilinen daha büyük bir setin parçası.

iPhone, iPad ve Mac’lerde yapay zeka özelliklerinden yararlanmak için A17, M1 ve üstü işlemciler gerekiyor. Minimum 8 GB RAM olmalı. Geçtiğimiz günlerde Xcode’la ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Bilmeyenler için Xcode nedir en başta ondan bahsedelim. Xcode iOS ve macOS gibi Apple platformları için uygulama geliştirmeye imkan sağlıyor. Özetle geliştirici aracı.

Xcode 16’nın betasında birçok değişiklik yapıldı. Bunlardan biri de Predictive Code Completion olarak adlandırılan tahmine dayalı kod tamamlama özelliği. Bu özellik geliştiricinin yazdığı kodu tamamlamak için çeşitli öneriler sunuyor. Bu özelliğin çalışması için minimum 16 GB RAM gerekiyor. 8 GB RAM’li Mac’lerde tahmine dayalı kod tamamla kullanılmıyor. Xcode 16, 8 GB RAM’li cihazlarda yine sorunsuz çalışacaktır, fakat kod tamamla özelliği olmayacak.

 

Xiaomi, Lamborghini tasarımlı Redmi K70 Ultra Champion Edition’ı duyurdu