Apple Vision Pro 2 Ekranıyla Dikkat Çekecek

123 50

Apple Vision Pro piyasaya sürülmemişken 2. nesil modelle ilgili iddialar gündeme geliyor. İleri sürülene göre Vision Pro 2’nin ekranı gelişmiş verimlilik sunacak. Detaylara daha yakından bakalım.

Pazar araştırma şirketi Omdia’nın raporuna göre Apple Vision Pro 2’de yüksek parlaklık ve verimlilik sağlayan micro-OLED ekran kullanılacak. Kaynak gözlüğün 2027’de çıkacağını işaret ederken, Apple’ın 2. nesil modelde RGB OLEDoS teknolojisi kullanacağını belirtiyor. Söz konusu bu teknoloji, ışığı ve rengi doğrudan tek katman üzerindeki RGB alt piksellerinden üreterek renk filtresi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. RGB OLEDoS, WOLED ve renk filtreli OLEDoS teknolojisine kıyasla önemli ölçüde parlaklık sağlıyor ve belirgin ölçüde de daha verimli.

Samsung bu sene başında eMagin’i satın aldı ve şu anda RGB OLEDoS tedariğini sağlayan tek şirket konumunda. Son söylentilere göre Güney Koreli dev, RGB OLEDoS panel üretimini artırmayı planlıyor. Samsung’un ana tedarikçi olarak Vision Pro üretiminde yer alması bekleniyor.

vision pro

Apple hakkında güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo da Vision Pro 2’nin en geç 2027’nin ilk yarısında üretime gireceğini ve Apple’ın 2. nesil gözlüğe kadar herhangi donanım güncellemesi yapmayabileceğini söylemişti. Apple’ın 2025’te uygun fiyatlı gözlük çıkarabileceğine dair raporlar da yayınlandı, ancak başta analist Kuo olmak üzere farklı birkaç kaynak ucuz gözlüğün iptal edilebileceğini iddia etti.

Ming-Chi Kuo ve Mark Gurman, Vision Pro‘nun da şubatta çıkacağını düşünüyor. Kuo 2024’teki gözlük sevkiyatının yaklaşık olarak 500 bin olacağını da belirtti. Apple, karma gerçeklik gözlüğünü haziranda düzenlenen WWDC etkinliğinde duyurmuş ve cihazın 2024 başlarında ilk olarak ABD’de de sonraki aylarda ise daha fazla ülkede çıkacağını açıklamıştı. Ufak bir dipnottan bahsedelim, yaz sonuna doğru tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir raporda da karma gerçeklik gözlüğünün şubat gibi piyasaya sürülebileceği iddia edilmişti.

iQOO Neo9 Serisi Resmen Tanıtıldı