Apple Vision Pro Satışları Hedefi Tutturamıyor

Apple vision pro

Apple Vision Pro, bu hafta daha fazla ülkede satışa sunulmuş olmasına rağmen bir kez daha Apple’ın belirlediği hedefin altında kalacak.

Yıllardır çıkardığı ilk orijinal ürün olan VR/AR başlığı Vision Pro’yu şubat ayında piyasaya süren Apple, bu cihazı geçtiğimiz günlerde ABD dışına da çıkardı. Global lansmanı beklenenden daha geç gerçekleşen Vision Pro, bu hafta Çin, Japonya, Singapur gibi ülkelerde de satışa sunuldu. Önümüzdeki günlerde onlara yenileri de katılacak. Böylece Vision Pro daha da geniş bir kitleye ulaşmış olacak. Ancak eklenen bu ülkelere rağmen cihaz Apple tarafından belirlenen satış hedefine yetişemeyecek gibi görünüyor.

Pazar araştırma şirketi IDC tarafından paylaşılan verilere göre Apple Vision Pro, bu çeyrekte de 100 bin adet satmayı başaramayacak. Bu da AR/VR başlığının bu çeyrekte de Apple tarafından belirlenen hedefin altında kalacağı anlamına geliyor.

Apple, Vision Pro için yeni kararını duyurdu

Çıktığı günden beri beklentilerin altında bir satış performansı sergileyen Apple Vision Pro’nun en büyük fiyatı. 3500 dolar gibi dudak uçuklatan bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülen Vision Pro, normalde kaliteli hizmet için standardın üstünde ödemeye alışık olan Apple kullanıcıları için bile fazla pahalı kaçtı. Bu da satış rakamlarına yansıdı.

Nitekim Apple da bunun farkında olduğu için Vision Pro 2 üzerinde çalışmayı bırakıp Vision Pro’nun daha ucuz bir versiyonunu geliştirmeye öncelik vermeye başladı. Ama bu ucuz versiyonun çıkışı en erken 2025’in ikinci yarısında gerçekleşecek gibi görünüyor. IDC raporu ise, bu ucuz versiyon çıkana kadar Vision Pro’nun 100 bin hedefinin altında kalmaya devam edeceğini söylüyor.

Honor Magic V3 Tanıtıldı; Piyasadaki En İnce Katlanabilir Telefon