Apple Vision Pro Sonunda Global Pazara Çıkıyor

Apple vision pro

Şubat ayında ABD’de satışa sunulan Apple Vision Pro, sonunda global pazara çıkıyor. Vision Pro’nun ABD dışına çıkacağı tarih belli oldu.

Yıllardır iPhone ve iPad gibi belli başlı ürünlere odaklanan Amerikalı teknoloji devi Apple, nihayet konfor alanının dışına çıktı ve yıllar sonra ilk kez şirket için devrimsel diyebileceğimiz bir adım attı. Şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı VR/AR başlığı Apple Vision Pro, şubat ayında kullanıcılarla buluştu. Ancak Apple, VR/AR başlığını ilk olarak ABD’de satışa sundu. Diğer ülkelerde ise bu başlık doğrudan Apple tarafından satılmıyordu. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor.

Söz konusu Apple olduğunda en güvenilir kaynaklardan biri olan MacRumors, Apple Vision Pro’nun global lansmanının çok yakında gerçekleşeceğini söylüyor. MacRumors tarafından paylaşılan bilgilere göre Vision Pro, temmuz ayında Birleşik Krallık, Kanada ve Çin’de satışa sunulacak. Böylece ABD dışına ilk adımı atmış olacak. Diğer ülkeler için şimdilik tarih verilmemiş olsa da onların da bu üç ülkeden sonra Vision Pro’ya kavuşacağı düşünülüyor.

Vision Pro

MacRumors, Birleşik Krallık’taki Apple Store’lara, Vision Pro’nun sergileneceği stantların ve kullanıcıların bu başlıkları deneyeceği koltukların daha şimdiden gönderildiğini söylüyor. Bu da Apple Vision Pro’nun temmuz ayında Avrupa pazarına geleceği iddiasını destekliyor.

Vision Pro’nun global lansmanına dair detayların, Apple’ın 10 Haziran’da gerçekleşecek geleneksel WWDC etkinliğinde paylaşılması bekleniyor.

PlayStation 5 Sony’nin En Kârlı Konsolu Oldu