Apple Vision Pro’dan beklentisini düşürdü

Apple vision pro

Kısa süre önce tanıtılan Apple Vision Pro ilgiyle karşılanmış olsa da Apple karşılaştığı üretim sıkıntıları yüzünden beklentileri aşağı çekti.

Yıllardır iPhone ve iPad gibi belli başlı ürünlere odaklanan bir iş planı üzerinde yoğunlaşan Amerikalı teknoloji devi Apple, nihayet konfor alanının dışına çıktı ve yıllar sonra ilk kez şirket için devrimsel diyebileceğimiz bir adım attı. Şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı VR/AR başlığı, kısa süre önce resmi olarak tanıtıldı. Apple Vision Pro adını taşıyan bu VR/AR başlığı tanıtım etkinliğinde de ön plana çıkarılan etkileyici özellikleri sayesinde ilgi çekmeyi başardı. Ancak bu özelliklere rağmen başlığın 3500 dolarlık dudak uçuklatan fiyatı pek çok kullanıcının bu başlıktan uzak durmasına sebep oldu. Zaten Apple da bu cihazın geniş kitlelere ulaşacağını düşünmüyordu. Nitekim Vision Pro’nun ismindeki Pro ibaresi da buna işaret ediyor.

Ancak gelen son bilgiler Apple’ın halihazırda düşük tuttuğu beklentileri daha da aşağı çektiğini gösteriyor. Apple’ın beklentilerini aşağı çekmesinin başlıca sebebi ise üretim aşamasında yaşanan sıkıntılar. Financial Times’ın haberine göre Apple’ın yıllardır birlikte çalıştığı üretici ortakları, Apple Vision Pro’nun karmaşık bir tasarıma sahip olan parçalarını üretmekte sıkıntı yaşıyor. Bu da ilk planda piyasaya sürülecek olan Vision Pro’ların sayısını kayda değer ölçüde aşağı çekecek gibi görünüyor.

Apple Vision Pro

Apple normalde 2024’te Vision Pro’dan 500 bin adet üretmeyi hedefliyordu. Ancak üretim aşamasında yaşanan sıkıntılar yüzünden bu rakam 400 bine indirildi. Öte yandan şirketin 3500 dolarlık bu başlığın daha düşük maliyetli bir versiyonunu üretme gibi bir niyeti de olduğu ama yaşanan bu sorunların ardından o fikri de şimdilik rafa kaldırdığı belirtiliyor.

Dune 2’den beklenen fragman geldi