Exynos 2400, Snapdragon 8 Gen 3 ile Arayı Kapatıyor

Exynos vs Snapdragon

Samsung Galaxy S24 üzerinde yapılan son testler, Exynos 2400 yonga setinin Snapdragon 8 Gen 3 ile neredeyse aynı performansı verdiğini gösterdi.

Bildiğiniz gibi son dönemde çıkan amiral gemisi akıllı telefonların büyük bölümü Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanıyor. Bunun başlıca sebebi Snapdragon 8 Gen 3’ün şu an piyasadaki en güçlü mobil yonga seti olması. MediaTek’in Dimensity yonga setleri daha düşük maliyetli alternatifler olarak ön plana çıkıyor olsa da performans bakımından Snapdragon 8 Gen 3 ile yarışacak seviyede değiller. Ne var ki gelen son veriler, çok yakında Snapdragon 8 Gen 3’ün çok ciddi bir rakibi olacağını gösteriyor. Çünkü Samsung’un kendi telefonlarında kullandığı Exynos yonga setleri, Snapdragon yonga setleriyle arayı kapatıyor.

17 Ocak’ta piyasaya sürülecek olan Samsung Galaxy S24 serisinin Ultra modeli tüm ülkelerde Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle piyasaya sürülecek. Ancak Galasy S24 ve S24+ bazı bölgelerde Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanırken, bazı bölgelerde Samsung’un Exynos 2400 yonga setiyle satışa sunulacak. Bu telefonların birkaç ay önce gelen ilk performans testi sonuçlarında, Snapdragon 8 Gen 3 kullanan versiyonların performans konusunda açıkça üstün olduğu görülüyordu. Ancak bu durum değişmeye başlamış durumda. Çünkü gelen son performans testi sonuçları, Exynos 2400’ün arayı kapatmaya başladığını gösteriyor.

galaxy s24 1

Samsung Galaxy S24’ün çıkışına günler kala telefonun hem Snapdragon 8 Gen 3 kullanan versiyonunu, hem de Exynos 2400’lü versiyonunu teste tabii tutan Geekbench tarafından paylaşılan veriler, Exynos ile Snapdragon arasındaki farkın kapandığını gösteriyor. Birkaç ay önce yapılan testlerde iki telefon arasında tek çekirdekli testte yüzde 8, çok çekirdekli testte ise yüzde 4 fark performans farkı vardı. Yapılan son testlerde ise bu fark yüzde 5 ve yüzde 3’e düştü. Bu da Samsung’un optimizasyon sayesinde kendi yonga setini de neredeyse Snapdragon 8 Gen 3 ile aynı performansı verecek hale getirdiğini gösteriyor.

Honor X50 GT Resmen Tanıtıldı