Apple Vision Pro’nun ağırlığı sorun oldu

Apple Vision Pro

Apple içinde yapılan yeni testler, büyük beklentiyle piyasaya sürülen Apple Vision Pro’nun ciddi bir ağırlık sorunu olduğunu ortaya çıakrdı.

Yıllardır iPhone ve iPad gibi belli başlı ürünlere odaklanan bir iş planı üzerinde yoğunlaşan Amerikalı teknoloji devi Apple, nihayet konfor alanının dışına çıktı ve yıllar sonra ilk kez şirket için devrimsel diyebileceğimiz bir adım attı. Şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı VR/AR başlığı, kısa süre önce resmi olarak tanıtıldı. Apple Vision Pro adını taşıyan bu VR/AR başlığı tanıtım etkinliğinde de ön plana çıkarılan etkileyici özellikleri sayesinde ilgi çekmeyi başardı. Ancak bu özelliklere rağmen başlığın 3500 dolarlık dudak uçuklatan fiyatı pek çok kullanıcının bu başlıktan uzak durmasına sebep oldu. Zaten Apple da bu cihazın geniş kitlelere ulaşacağını düşünmüyordu. Nitekim Vision Pro’nun ismindeki Pro da buna işaret ediyor.

Ancak gelen son bilgiler Apple Vision Pro’nun tek probleminin yüksek fiyat etiketi olmadığını gösteriyor. Çünkü başlık ergonomik olarak da henüz istenen seviyeye ulaşmış değil. Apple içinde başlığı test edenlerin, başlığın ağırlığından dolayı rahatsız olduğu söyleniyor.

Apple Vision Pro

Bildiğiniz gibi zaten bugün VR/AR başlıklarının yaygınlaşmasının önündeki en önemli engellerden biri henüz tasarımsal olarak istenen noktaya ulaşmamış olmamaları. Bu başlıkların ağırlıkları ve kabalıkları, uzun saatler kullanılmalarını neredeyse imkansız hale getiriyor. Çıkan her yeni gözlük bu konuda biraz daha iyi bir deneyim sunuyor olsa da henüz tam olarak istenen noktaya gelindiğini söylemek mümkün değil. Görünen o ki Apple Vision Pro’da da durum çok farklı değil. Apple bu VR/AR başlığını PC’lerin yerini alabilecek devrimsel bir cihaz olarak lanse etmiş olsa da, şirket içindeki testler de gösteriyor ki şu anda bu cihazlar öyle uzun süreli kullanımlara tam olarak hazır değil. Çünkü uzun süreli kullanımlarda rahatsız edici olabiliyorlar.

Apple’ın bu ağırlık problemine çözüm olacak bir kayış geliştirdiği ve kullanıcıların kafasının üstünden geçen bu kayışın ağırlık sorununu nispeten azalttığı söyleniyor. Ancak bu konudaki asıl geliştirmenin Vision Pro’nun bir sonraki jenerasyonunda karşımıza çıkacağı belirtiliyor.

Diablo 4’te en çok ve en az seçilen karakter sınıfları belli oldu