ChatGPT gibi AI modelleri personeller için sınırlandırılacak

ChatGChatGPT gibi AI modelleri personeller için sınırlandırılacakPT yeni eklentiler aldı! İşte yeni özellikler

Görünüşe göre ABD Kongresi, ChatGPT ve benzeri üretken AI araçlarının kullanımı konusunda katı sınırlamalara geçiyor. İşte tüm detaylar.

Axios, Temsilciler Meclisi idari şefi Catherine Szpindor’dan Kongre ofislerinde ChatGPT ve benzeri büyük dil AI modellerinin kullanımı için koşullar belirleyen bir not aldığını iddia ediyor. Szpindor, personelin yalnızca daha sıkı gizlilik denetimleri nedeniyle ücretli ChatGPT Plus hizmetini kullanabileceğini duyurdu. Ayrıca “araştırma ve değerlendirme” dışında bir sebep için kullanılamazlar. Açıklamaya göre teknolojiyi günlük işlerinin bir parçası olarak kullanamazlar.

ChatGPTChatGPT gibi AI modelleri personeller için sınırlandırılacak

Szpindor, ev ofislerinin, Plus kullanırken bile yalnızca herkesin erişebileceği verilerle sohbet robotunu kullanmasına izin verildiğini ekliyor. Etkileşimlerin yapay zeka modeline veri beslemesini önlemek için gizlilik özelliklerinin manuel olarak etkinleştirilmesi gerekecek. Diğer büyük dil modellerinde olduğu gibi, ChatGPT’nin ücretsiz katmanına şu anda izin verilmemekte.

Bunun gibi bir kullanım politikası şaşırtıcı olmadı diyebiliriz. Kurumlar ve şirketler, kaza ve kötüye kullanım potansiyeli nedeniyle üretken yapay zeka kullanımına karşı uyarıda bulunmuştu. Örneğin, Cumhuriyetçiler AI tarafından oluşturulan bir saldırı reklamı kullandıkları için eleştiri alırken, Samsung personelinin botu iş için kullanırken ChatGPT aracılığıyla hassas verileri sızdırdığı iddia edildi. Okullar kopya çekme kaygısıyla bu gibi sistemleri yasakladı. Ev kısıtlamaları, AI tarafından yazılan mevzuat ve konuşmalar gibi benzer sorunları teorik olarak önleyebilir. Ancak bu botların varlığını engellemeyecek.

Bethesda, Starfield Tweet’ini sildi! Gerçek sonra ortaya çıktı