Apple TV+’ın izlenme rakamları tavan yaptı

Silo

Ted Lasso, Silo, The Last Thing He Told Me dizilerinin gördüğü yoğun ilgi sayesinde Apple TV+’ın izlenme rakamları tavan yaptı.

Bildiğiniz gibi Apple, son dönemde eğlence alanına da adım attı ve film ve dizilere de önemli yatırımlar yapmaya başladı. Netflix ve Disney+ gibi platformlara rakip olmasını istediği dijital platformu Apple TV+’ı büyütmek için orijinal yapımlara imza atan Apple, bugüne kadar pek çok film ve diziyi izleyici ile buluşturdu. Şirketin bu büyük yatırımı ilk aşamada beklendiği kadar iyi sonuç vermemiş olsa da gelen son bilgiler Apple TV+’ın son dönemde  momentum kazanmaya başladığını gösteriyor.

ABD’de televizyon kanallarının ve dijital platformların izlenme rakamlarını takip eden başlıca kurum olan Nielsen tarafından paylaşılan son veriler, Apple TV+’ın izlenme rakamlarının bugüne kadar hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere çıktığını gösteriyor.

Apple TV+ Ted Lasso

Apple’ın dijital platformunun nihayet yükselişe geçmesinde son dönemde yayınladığı popüler dizileri etkili oldu. Platformun belki de en sevilen dizisi olan Ted Lasso kısa süre önce 3. sezonuyla ekranlara geri döndü. Bunun yanı sıra bir de merakla beklenen bilim kurgu dizisi Silo izleyici ile buluştu. Hugh Howey’nin ödüllü roman serisinden diziye uyarlanan Silo, izleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı ve Apple TV+’ın bugüne kadar en çok izlenen dizilerinden biri oldu. Yine aynı dönemde yayınlanan bir diğer Apple dizisi olan The Last Thing He Told Me de gayet iyi izlenme rakamlarına ulaşınca platformun izlenme rakamları bir anda tavan yaptı.

Apple’ın dijital platformunun izlenme süresi bakımında mart ayında zirveyi gördüğü, nisan ayında ise çıtayı biraz daha yükselttiği söyleniyor. Ted Lasso, Silo ve The Last Thing He Told Me’nin yayınlamasıyla birlikte mayıs ayındaki izlenme süresinin nisan ayından bile yüksek olması bekleniyor.

Samsung OLED TV işine geri dönüyor