Apple Store çalışanları isyanın eşiğinde

Apple, işçi şikayetleri ile uğraşıyor

Bu yılın başından beri sendikalaşmayı planlayan Apple Store çalışanları, gizlice organize olmak için şifreli sohbetleri kullanmaktan bugüne çok yol kat etti.

Apple Store çalışanları isyanın eşiğinde. Haziran ayında, Maryland’deki bir Apple Store, ABD’de ilk sendikalaşma yeri oldu. Şimdi, Oklahoma City’deki başka bir satış noktası, sendikalaşma lehinde oy kullandı ve ABD’de resmi olarak organize edilen ikinci Apple Store oldu. The Wall Street Journal’a göre, mağaza Oklahoma City’deki Penn Square Mall’da bulunduğu için grup kendisine Penn Square Labor Alliance adını veriyor.

Apple App Store uygulamaları ile ilgili yeni gelişme

Mağazada yaklaşık 100 çalışan sendika üyeliği için uygun. Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu tarafından açıklanan bilgilere göre, bu işçilerden 56’sı sendika kurulması lehinde, 32’si aleyhine oy kullandı. Grup şimdi AT&T ve Verizon gibi şirketlerden çalışanları da temsil eden Communications Workers of America’ya katılmayı planlıyor. Oklahoma City mağazasında çalışan ve organizasyon komitesinin bir üyesi olan Charity Lassiter, The Journal’a şunları söyledi: “Seçimi kazandığımıza göre, umudumuz, yönetimin masaya oturması ve böylece ortaklaşa çalışabilmemiz.”

Apple, Apple Music, App Store ve diğer hizmetleri etkileyen kesintiyi çözdü

Apple Store çalışanları isyanın eşiğinde

Önceki raporlar, Apple’ın işçileri sendikalaşmamaya ikna etmenin yollarını aradığını gösteriyor. Sadece birkaç gün önce Bloomberg, teknoloji devinin çalışanlarına ek sağlık faydaları ve eğitim fırsatları için finansman gibi yeni avantajlar sunduğunu bildirdi. Bununla birlikte, teknoloji devinin, şimdi onlar için müzakere etmek zorunda kalacak olan sendikalı üyelerden bu faydaları alıkoyacağı bildiriliyor. İşçilerin örgütlenme çabalarıyla ilgili konuşmalar kızışmaya başladığında, şirketin yöneticilerini sendika karşıtı konuşma noktalarıyla silahlandırdığı bildiriliyor.

Apple Store’lar yeniden kepenk indiriyor

Çalışanlar teknoloji devini sendikayı çökertmekle suçladı ve NLRB, Apple’ın personeli gözetlediği, sendika yanlısı broşürlere sınırlı erişimi ve sendika karşıtı mesajlarını iletmek için izleyici toplantıları düzenlediği iddialarını haklı buldu. İlgili tüm taraflar bir anlaşma üzerinde uzlaşamazsa aralık ayında bir NLRB hakimi önünde bir duruşma yapılması planlanıyor.

Google Pixel Fold’un ekran özellikleri ortaya çıktı