Apple Store çalışanları grev için kolları sıvadı

Apple erişilebilirlik özellikleri

Apple Store çalışanları grev için kolları sıvamış durumda. İşte tüm detaylar.

Apple’ın Towson, Maryland’deki ilk sendikalı Mağazası perakende devine karşı ilk grevine başladı. Yapılan bir basın açıklamasına göre bu grev “şirket yönetimiyle bir yıldan fazla süredir devam eden ve tatmin edici olmayan sonuçlara yol açan müzakereler” olarak adlandırılan durumların ardından geldi. Baltimore’daki bir alışveriş merkezinde bulunan Maryland mağazası yaklaşık 100 çalışanı temsil ediyor ve 2022’de sendikalaşarak bunu yapan ilk Apple Store olacak. Oylama geçen hafta sonu sona erdi ve işçilerin istedikleri zaman ayrılmalarına izin verildi, ancak henüz bir tarih belirlenmedi.

Apple Store çalışanları grev için kolları sıvadı

Taraflar 25 alanda prensipte anlaşmaya varırken, diğer önemli konular henüz çözülmedi. Sendika, “Bu eylemin ön saflarında yer alan konular arasında iş-yaşam dengesine ilişkin endişeler, kişisel yaşamları bozan öngörülemeyen planlama uygulamaları ve bölgenin yaşam maliyetiyle uyumlu olmayan ücretler yer alıyor” diye yazdı.

Şirket, yaptığı açıklamada, “Ekip üyelerimize derinden değer veriyoruz ve onlara sektör lideri ücretler ve olağanüstü avantajlar sunmaktan gurur duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi, Towson’daki ekibimizi temsil eden sendikayla saygılı ve iyi niyetle iletişim kuracağız.” dedi.

Sendika daha önce Apple’ı Towson Mağazası’ndaki işçilerden sağlık hizmetleri ve diğer ayrıcalıklar da dahil olmak üzere yeni faydaları yasa dışı bir şekilde alıkoymakla suçlamıştı. Geçtiğimiz yıl Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB), Apple’ın Atlanta’daki sendika karşıtı toplantılarla federal yasayı ihlal ettiğini söyledi.

Huawei ile Qualcomm’un yolları bir daha birleşmeyebilir