iPhone 16 Pro Max Uzun Pil Ömrüne Sahip Olacak

iphone 16 1 1

Güney Kore’den gelen söylentilere göre iPhone 16 Pro Max, iPhone serisi içinde şimdiye kadar ki en uzun kullanım süresini sunacak.

Naver blog sitesinde ilginç iddialar paylaşan Yeux1122 nickli kullanıcı yine yapacağını yaptı. Yeux1122, iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç olacağını, tetraprizma kamerayla satışa çıkacağı gibi bazı dedikoduları yeniden doğruladı. iPhone 16 Pro’da kasa boyutu büyüdüğü için tetraprizma kamera için yer açılacak. Apple’ın normalde tetraprizmayı iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği ama telefonun boyutlarından dolayı kameraya yeterli alan sunmadığı ve şirketin bu plandan vazgeçtiği söyleniyor.

Yeux1122’nin iddialarına devam edecek olursak, kaynak iPhone 16 Pro Max’in şimdiye kadar ki en uzun pil ömrüne sahip iPhone olacağını vurguladı. iPhone 15 Pro Max, 29 saatlik pil ömrü sunuyor. Yeni iPhone Max Pro ise ilk kez 30 saati geçebilir.

iphone 16

Geçen hafta yayınlanan bir raporda iPhone 16 Pro Max’in 4676 mAh değerinde pille geleceği öne sürülmüştü. iPhone 15 Pro Max’e göre %5 daha büyük pil. Artış küçük gibi görünebilir ancak bileşenlerin güç tasarrufu pil ömrünü arttırmaya yardımcı olacaktır. Yeux1122 son olarak yeni iPhone Pro modellerinin 8 GB RAM’le satışa çıkacağını belirtti.

İlginç bir durum daha var. DigiTimes’a göre Apple, 1 TB’lık modellerin depolama biriminde değişiklik yapmayı planlıyor. Teknoloji devi, Triple-Level Cell NAND bellekten (TLC), Quad-Level Cell NAND belleğe (QLC) geçmeyi aktif olarak değerlendiriyor.

QLC bellek yani depolama birimi daha küçük alan kaplıyor ve maliyeti daha düşük. Kısaca Apple yerden kazanmak ve kârını artırmak istiyor. Fakat QLC NAND belleğin okuma ve yazma hızı düşük. Ayrıca bu depolama birimi, TLC’ye göre daha az dayanıklılığa sahip. Eğer iddia edilen değişiklik gerçekleşirse 1 TB’lık iPhone 16 Pro’ların okuma ve yazma hızı düşük olabilir. Bu da performansı etkileyecektir.

Rapor: Apple Yeni iPad’ler İçin Son Hazırlıkları Yapıyor