Apple, Samsung ve LG ile el sıkıştı

apple

Apple‘ın bu sene yeni iPad Pro tanıtmayacağı ve üst düzet tablet modelleri için tüm planlarını 2024’e göre yaptığı söyleniyor. Bu durum daha önce analistler ve farklı kaynaklar tarafından birkaç kere de gündeme getirilmişti. Yeni iPad Pro hakkında başka dedikodular ortaya çıktı.

Yeni iPad Pro’ların 2024 başında tanıtılması bekleniyor. Yeni modellerde en büyük değişiklik ise LCD ekrandan OLED ekrana geçiş olacak. Koreli kaynaklara göre 2024 model iPad Pro’ların OLED ekranını Samsung ve LG üretecek. Şu anda Apple ve diğer bir ekran üreticisi olan BOE arasında görüşmeler devam ediyor. Ama bu son gelişmeye göre Çinli üretici oyun dışı kalacak.

iPad Pro’ların satışları hayli iyi gidiyor. Apple’ın amiral gemisi tabletleri bir önceki mali yılda 70 milyondan fazla satmayı başardı. Cupertinolu merkezli dev, bir önceki yıla göre %28’lik artışla 9.4 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

apple

Eski tarihli raporlara göre yeni iPad Pro’lar önceki modellere göre daha büyük ekrana sahip olacak. Standart modelde ekran 11’den 11.1 inç’e çıkacak. 12.9 inç’lik modelin yerini de 13.1 inç’lik model alacak. İddialara göre Apple, yeni modellerde yeni bir ses sistemine yer verebilir. Şirketin Beats’in çözümlerinden birini kullanacağı söyleniyor.

İşin üretim kısmına bakacak olursak, Omdia’dan kıdemli analist Kang Min-su geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Samsung ve LG’nin OLED pazarının liderleri olduğunu, fakat Çinli şirketlerin LCD üretiminin büyük bir kısmını aldığını söyledi.

Samsung ve LG bir dönem OLED ekran pazarının neredeyse hepsini elinde tutuyordu. Şimdi ise bu oran %80’e düştü. Yine de iki dev halen pazar konusunda zirvede.

Yapay zeka fakirlere doktorluk yapacak