iPhone 15 tasarımı tüm hatlarıyla ortaya çıktı

iPhone 15 Ultra 2

iPhone meraklılarının büyük bir heyecanla beklediği iPhone 15 serisi, bir kez daha yeni sızıntılarla takipçilerine kendisini hatırlattı.

iPhone 15 tasarımı tüm hatlarıyla ortaya çıktı. Apple’ın iPhone 15’i henüz duyurulmaktan epey uzak olsa da, bugün sizinle paylaşacak heyecan verici bir haberimiz var. Bir hafta önce, iPhone 15 Pro’nun özel görüntüleri olan bilgisayar tasarımlı görüntü dosyalarını yani CAD dosyalarını paylaşmıştık, şimdi de iPhone 15 için 3D CAD dosyalarının sızdırıldığını müjdeleyelim.

Bu dosyalar, Apple’ın yeni nesil akıllı telefonunda planladığı tasarım değişikliklerini ve özellikleri ortaya çıkarıyor. En dikkat çekici değişikliklerden biri, iPhone 15’in çentik yerine Dinamik Adaya sahip olacak olması. Bu özellik, geçen yıl iPhone 14 Pro modellerinde tanıtıldı ve ekrana üstte oval bir kesik oluşturarak ön kamerayı ve Face ID sensörlerini gizleyen bir yapıya sahip olarak karşımıza çıktı.

iPhone 15 Ultra 2

Dinamik Ada, tüm 4 iPhone modellerine yerleştirilecek gibi görünüyor çünkü Apple’ın en yeni amiral gemisi telefonlarının daha büyük boyutlu bölümünde eski teknolojiye sahip olmayı tercih etmeyeceği muhtemel.

iphone 15 1

iPhone 15 tasarımı tüm hatlarıyla ortaya çıktı

CAD dosyalarında gördüğümüz diğer bir değişiklik, iPhone 15’in sonunda şarj portu olarak USB Type-C’yi benimseyecek olması. Bu, USB-C’nin Lightning’den daha çok yönlü ve uyumlu olması nedeniyle yıllardır birçok kullanıcının talep ettiği bir özellik. USB-C, Lightning’den daha hızlı şarj ve veri aktarım hızları da destekleyebiliyor.

Apple, klasik çift kamera kurulumunu standart iPhone için kullanmaya devam ediyor gibi görünüyor. Üçüncü kamera ve LiDAR özelliği, hala sadece Pro model iPhone’lara özgü olacak.

iphone 15 2

Apple, MacBook’larında ve iPad’lerinde bir süredir USB-C kullanıyor, ancak iPhone’larında USB-C’ye geçmeye şimdiye kadar direniyordu. Bu değişikliğin nedeni olarak, Avrupa’da telefon üreticilerinin cihazlar arasında ortak bir şarj cihazı standardı kullanmalarını gerektiren yeni yönetmeliklere uyma isteği gösterilebilir. iPhone 15 tasarımı tüm hatlarıyla ortaya çıktı.

Resident Evil 4’ün yapımcısından şoke eden karar!